De mooiste bezienswaardigheden van Turkije

De mooiste bezienswaardigheden van Turkije

Het zonovergoten Turkije wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen. Doordat Turkije op 2 verschillende continenten ligt, zorgt dit voor een rijke cultuur. De architectuur en het mooie weer zijn ook redenen dat toeristen naar Turkije komen. Daarom is het zeer begrijpelijk dat er jaarlijks veel toeristen naar Turkije komen. Geïnteresseerd om Turkije zelf eens te ervaren? Kijk dan op Novasol voor de grootste keuze in vakantiehuizen!

 

Hoe het geloof in Turkije zorgt voor prachtige gebouwen!

De religie die vele mensen in Turkije volgen is de Islam. Volgens de Islam moeten moslims de salat verrichten in een moskee. De meeste moskeeën zijn een architectonische kunstwerk en grote publiektrekkers onder de toeristen.

Eén van de mooiste moskeeën ter wereld ligt in Istanbul. De Hagia Sophia werd vroeger als een moskee gebruikt, maar is tegenwoordig ingericht als een museum. Een ander populaire bezienswaardigheid in de moskee niche is de Blauwe Moskee en ook deze ligt in Istanbul. Deze moskee heeft zijn naam te danken aan de interieur van het gebouw. Binnenin de moskee zijn er 20.000 blauwe tegels geplaatst.

 

Geschiedenis

Dat je kan zien dat erin Turkije jaren geleden al geleefd werd, is te merken. Dat kun je alleen al merken aan de ruïnes. In de stad Efeze staan een aantal best bewaarde Griekse en Romeinse ruïnes. Eén van de ruïnes heet de bibliotheek van Celsus. Deze ruïne is 23 meter lang en 17 meter hoog.

In badplaats Bodrum ligt een ander historisch stuk architectuur. Het Bodrum kasteel is één van de best bewaarde monumenten uit de middeleeuwen. Het kasteel dient nu als een museum voor onderwater archeologie.

 

turkije

 

 

De natuurwonderen in Turkije

Als cultuurfanaat en als toerist zijnde, mag dit niet gemist worden tijdens de vakantie. Via hellingen loopt kalkend water van verschillinde hoogtes naar beneden. Door het warme kalkwater ontstaat er ontzettend veel kalk en dit geeft een super mooi effect weer. Dit natuurverschijnsel heet de Pamukkale. In eerste instantie lijkt het erop alsof alles bevroren is.

All inclusive vakanties

We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.