Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

Algemene informatie over Dalyan

DalyanDalyan is van oorsprong een idyllisch vissersdorpje aan de Turkse zuidkust. Het natuurschoon in deze regio is overweldigend. Het van oorsprong kleine vissersdorpje ligt aan de Dalyan rivier, die het Meer van Köyceğiz verbindt met de Middellandse Zee. Het vissersdorpje heeft in de eind jaren 80 internationale belangstelling genoten omdat er plannen waren om het İztuzu-strand voor toeristische doeleinden te exploiteren. Hier werd tegen geprotesteerd omdat dit één van de belangrijkste nestplaatsen is voor de bedreigde onechte karetschildpad in het Middellandse Zeegebied. Door het hevig protesteren is het de milieuactivisten en internationale milieu- en natuurbeschermingsorganisaties gelukt om de habitat te behouden voor de onechte karetschildpad en kreeg de regio Dalyan een beschermde status. Er moet niet verwacht worden dat Dalyan een toeristen oord is met veel luxueuze resorts en veel strandtenten want het strand en achterland is uitgeroepen tot natuurbeschermingsgebied Köyceğiz-Dalyan. Voor natuurliefhebbers is Dalyan de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke all inclusive Turkije vakantie.

Weer & klimaat Dalyan

Dalyan heeft een mediterrane karakter en dat zorgt voor droge en warme zomers en natte maar zachte winters. Het mediterraan klimaat van Dalyan maakt de badplaats immens populair als vakantiebestemming en iedereen die naar deze unieke badplaats gaat moet zich houden aan de geldende regels in het beschermde natuurgebied waar de onechte karetschildpad nestelt. In de zomermaanden loopt het kwik met gemak op tot de 30 graden celsius en hierbij is het aangenaam om een verfrissende duik te nemen in het verkoelende zee water of in een verkoelend zwembad.

Bezienswaardigheden in Dalyan

De nummer één bezienswaardigheid in Dalyan is de onechte karetschildpad en de kans dat je er ééntje of meerdere tegenkomt in de zomermaanden is enorm groot want dit is juist de tijd dat deze schildpadden gaan nestelen in het fijne witte zand. Maar in de directe omgeving zijn er meer bezienswaardigheden zoals de uitgehouwen rotsen die symbool staan voor de Lyrische koningsgraven, de ruines van het antieke stadje Caunos of gaan naar het Köycegiz-meer en neem een heerlijk modderbad. Dalyan ligt in een wonderschone vallei en mede hierdoor is er een overvloed aan activiteiten te doen. Deze regio staat bekend om haar natuurschoon en de diversiteit aan flora en fauna.

All inclusive hotels Dalyan

Dalyan is niet de all inclusive badplaats waar de meeste vakantiegangers op zouden hebben gehoopt, dit is mede te danken aan de hevige protesten eind jaren 80 en dat allemaal ter bescherming van de onechte karetschildpad. Door het in takt houden van de nestplaatsen heeft Dalyan iets unieks en eigenlijk is de wijde omgeving uniek. De mooiste uitzichten en alles wat Dalyan te bieden heeft is meer dan genoeg om hier heerlijk in alle rust te verblijven tijdens een welverdiende vakantie. Wil jij een bijzondere en vooral unieke vakantiebestemming boeken voor je vakantie? Boek een vakantie naar Dalyan en geniet van al het moois dat dit van oorsprong idyllische vissersdorpje te bieden heeft.

Vakanties in Dalyan
Momenteel bieden we geen vakanties aan in deze regio, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.

Grand Paradise Playa Dorada

Domincaanse Republiek / Noordkust

Vertrekdatum: 24-01-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1023,-

stars Bekijk Reis

Oriental Dream Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 03-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 613,-

stars Bekijk Reis

Asteria Kremlin Palace

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 11-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 460,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: stipreizen

Iberostar Playa Gaviotas Par

Spanje / Fuerteventura

Vertrekdatum: 01-03-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 887,-

stars Bekijk Reis

Majestic Elegance Punta Cana

Domincaanse Republiek / Oostkust

Vertrekdatum: 24-01-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1574,-

stars Bekijk Reis