Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

Algemene informatie over Fethiye

FethiyeDe grootste plaats aan de Lycische Kust is de langgerekte havenplaats Fethiye. Het is een uiterst aantrekkelijke badplaats voor zowel strandliefhebbers als cultuurliefhebbers. Van oorsprong is Fethiye een dorp en hierdoor bestaat de badplaats ook uit twee delen, één de oude stad en twee de toeristische wijk Çalis. De stad is in de jaren zestig opnieuw opgebouwd, want in de jaren vijftig heeft er een verwoestende aardbeving een groot deel van de oorspronkelijke stad verwoest. Achter de haven vind je een brede havenkade die volledig autovrij is, hier zijn ook heel veel terrasjes te vinden en een aantal kleine parken. Achter de havenkade ligt de oude stad die deels verwoest is in de jaren vijftig. Fethiye kenmerkt zich door de echte Turkse sfeer die er hangt. Er zijn veel smalle straatjes met bazaars, Turkse theehuizen en er is een wonderschone wandelpromenade waar vooral ’s avonds de toeristen massaal naar toegaan voor een een heerlijke wandeling, een hapje of een drankje. Het is een gezellige stad ondanks dat het uit twee delen bestaat kan een ieder zich hier uiterst vermaken tijdens een vakantie.

Weer & klimaat in Fethiye

Fethiye ligt aan de zuidwestkust van Turkije en op steenworp afstand ligt het bijzonder mooie Ölüdeniz. Er heerst in deze regio een mediterraan klimaat met droge warme zomermaanden en zachte natte wintermaanden. Doordat de wintermaanden relatief nat zijn in vergelijking met ander badplaatsen aan de kust is het in Fethiye het hele jaar door erg groen. Voor de vakantiegangers die niet van extreme warmte houden is Fethiye een prima uitvalsbasis want hier zijn de zomers lang niet zo extreem en lang als aan de Turkse Riviéra. Toch haalt het kwik in de maanden juli en augustus de 30 graden Celsius en is het alsnog goed vertoeven in deze populaire badplaats.

Bezienswaardigheden Fethiye

Je zou denken dat er door de verwoestende aardbeving in de jaren vijftig er geen enkele schat bewaard is gebleven in Fethiye, niets is minder waar. Ondanks de verwoestende aardbeving heeft Fethiye nog steeds de eeuwenoude Lycische graftombes, deze zijn tijdens de aardbeving gespaard gebleven. In de wateren rondom Fethiye zie je heel veel duikers en dat komt omdat Fethiye een geliefde duik en snorkel plaats is. Op de zeebodem zijn vele oude ruïnes gelegen en wie wil zo’n bezienswaardigheid nu niet zien. In de directe omgeving is er ook meer dan genoeg te bezichtigen. Nabij Fethiye is het Amfitheater van Pinara gelegen en dit is een must see als je in deze badplaats verblijft tijdens je Turkije all inclusive vakantie. Voor jong en oud is er genoeg te beleven en te zien, zo is Fethiye een badplaats waar je met het hele gezin naar toe kunt gaan voor een welverdiende zonvakantie.

All inclusive hotels in Fethiye

In de toeristische wijk Çalis staan alle accommodaties, van eenvoudige accommodaties tot de meest luxe in zijn soort. Iedereen die op zoek is naar een fantastische vakantiebestemming is in Fethiye aan het juiste adres. De all inclusive accommodaties zijn er prachtig en van alle luxe voorzien. De meeste accommodaties hebben vooral in het hoogseizoen een uitgebreid animatieprogramma waardoor jong en oud ook op het vakantiecomplex voldoende word geëntertaind. De luxe resorts in de toeristische wijk Çalis zijn er buiten de zwembaden om ook waterglijbanen, ideaal voor kinderen die zich zo de hele dag kunnen vermaken in het zwembad.

Vakanties in Fethiye
Momenteel bieden we geen vakanties aan in deze regio, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.

Albatros Citadel Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 22-04-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 603,-

stars Bekijk Reis

Jaz Lamaya

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 03-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 766,-

stars Bekijk Reis

Caleta Garden

Spanje / Fuerteventura

Vertrekdatum: 02-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 493,-

stars Bekijk Reis

Caves Beach

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 03-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 506,-

stars Bekijk Reis

Sbh Fuerteventura Playa

Spanje / Fuerteventura

Vertrekdatum: 12-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 839,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: stipreizen