Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

Algemene informatie over Icmeler

IcmelerOp slechts 8 kilometer afstand van de populaire badplaats Marmaris is de badplaats en de gemeente Icmeler gelegen. De badplaats Icmeler is gelegen op het schiereiland Datcha. De mooie stad is enorm groen en dat komt omdat het aan drie kanten omgeven is door dennenbossen. De badplaats ligt aan de voet van een berg en hierdoor is wandelen een veel ondernomen activiteit in Icmeler en vanaf de top van de berg wordt er een fantastisch uitzicht op de regio ervaren. In de afgelopen jaren heeft de stad zich in raptempo ontwikkeld, accommodaties en andere toeristische voorzieningen kwamen als paddenstoelen uit de grond, terwijl Icmeler oorspronkelijk een slaperig vissersdorpje was. De massale toestroom van toeristen heeft van het oorspronkelijke vissersdorpje een levendige stad gemaakt waar diverse watersportfaciliteiten aanwezig zijn, zoals waterskiën, parasailing, duiken en snorkelen. Doordat Marmaris qua toeristen het niet meer aan kon is Icmeler van slaperig vissersdorpje naar een bruisende stad gegroeid. Het centrum van Icmeler is bij lange na niet zo bruisend als dat van Marmaris maar er zijn genoeg eetgelegenheden en pubs te vinden waar bijna iedere avond live muziek gespeeld wordt. Er zijn een aantal clubs te vinden in Icmeler centrum en hier kunnen jongeren zich helemaal laten gaan. De baai van Icmeler grenst direct aan de drukke haven van Marmaris. In deze regio is genoeg vertier voor jong en oud voor een geweldige Turkije vakantie. Icmeler heeft al meerdere keren op rij de prijs gewonnen voor schone en verzorgde stranden, reden te meer om naar deze badplaats te gaan.

Weer & klimaat Icmeler

Zonaanbidders opgelet! Icmeler heeft droge en warme zomermaanden waardoor je als zonaanbidder helemaal tot je recht komt op de mooie, schone en verzorgde stranden. De omgeving rondom de stranden van de badplaats zijn voor het droge en warme zomerse weer enorm groen en dat komt omdat de wintermaanden mild zijn met relatief veel neerslag. De stevige winterbuien zorgen ervoor dat de begroeien meer dan genoeg water heeft dat ook in de zomermaanden alles er mooi groen bij staat. De temperaturen variëren van 20 graden Celsius in april tot 35 graden Celsius of hoger in juli en augustus. In de wintermaanden daalt de temperatuur niet verder dan 10 graden Celsius en in deze periode is de kans op neerslag aanzienlijk groot.

Bezienswaardigheden Icmeler

Icmeler is in principe het kleine zusje van Marmaris en ondanks de prachtige stranden heeft de badplaats weinig tot geen bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Daar in tegen heeft Marmaris juist ontzettend veel bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om te bezichtigen. Zo vind je in Marmaris de grootste en meest luxe jachthaven van Turkije, Netsel Marmaris en het kasteel van Marmaris, dit kasteel dateert uit 1522 en staat bekend om zijn binnenplaats die vol met beelden staat. Iedereen die in de buurt van Marmaris op vakantie is moet ook zeker een bezoek hebben gebracht aan Barstreet en Long Beach, de twee uitgaanscentra van de stad. Het is een aparte bezienswaardigheid maar iedereen zal versteld staan hoe het er hier aan toe gaat.

All inclusive hotels in Icmeler

Icmeler mag dan wel onder de rook van Marmaris liggen maar doordat het een stuk rustiger is kan dit ook veel aangename zijn. De hotels en resorts in Icmeler zijn in één woord schitterend. Van basic appartementen tot luxe vakantiecomplexen alle soorten accommodaties vind je in Icmeler. Er is voor een ieder wat wils in het fantastische Icmeler en dat maakt de badplaats ook enorm geliefd bij vakantiegangers. Steeds meer toeristen ontdekken de schoonheid van Icmeler en als je nu nog wilt genieten van een mooie en rustige vakantiebestemming boek vandaag nog een vakantie naar deze prachtige badplaats aan de Lycische Kust.

Vakanties in Icmeler
Momenteel bieden we geen vakanties aan in deze regio, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.

Spice En Spa

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 11-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 537,-

stars Bekijk Reis

Iberotel Makadi Beach

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 03-03-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 922,-

stars Bekijk Reis

Ifa Altamarena

Spanje / Fuerteventura

Vertrekdatum: 01-03-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 767,-

stars Bekijk Reis

Maspalomas Oasis Club

Spanje / Gran Canaria

Vertrekdatum: 21-04-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 567,-

stars Bekijk Reis

Jaz Aquamarine Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 511,-

stars Bekijk Reis