Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

Algemene informatie over Kusadasi

kusadasi90 kilometer ten zuiden van de stad Izmir ligt de badplaats Kusadasi. De badplaats ligt in het west Turkije op gelijke hoogte met het Griekse eiland Samos. Het is een razend populaire vakantiebestemming, in de zomer telt de stad 300.000 inwoners en in de winter slechts 50.000. Dit komt omdat heel veel Turkse mensen maar ook buitenlanders hier een een vakantiewoning hebben. Kusadasi is vernoemd naar het duiveneiland dat voor de kust van de badplaats ligt. De stad is één van de oudste toeristenoorden van Turkije. De badplaats kenmerkt zich door de autovrije straten en pleinen. Kusadasi heeft een levendig centrum met een grote verscheidenheid in winkeltjes, uitgaansgelegenheden en eetgelegenheden. In en rondom de kleurrijke stad is voldoende te zien voor cultuurliefhebbers. In de stad zelf zijn sporen te vinden van de Grieken en Romeinen en vanuit de haven varen meerdere keren per dag schepen naar het Griekse eiland Samos waar ook meer dan voldoende te bezichtigen is. De haven van Kusadasi is ook zeer zeker een bezoekje waard. De haven van Kusadasi zorgt voor een gezellige en gemoedelijke sfeer en iedere dag is het een gezellige drukte met veel visverkopers. Bij de haven zijn ook de lekkerste visrestaurants gelegen waar het genieten is van verse visgerechten. Plezier, ontspanning, gezelligheid staan symbool voor Kusadasi.

Weer & klimaat Kusadasi

De gehele kuststreek van Turkije heeft hetzelfde klimaat namelijk een mediterraan klimaat. Kusadasi is het toeristenoord aan de Egeische Kust. Het klimaat zorgt voor hete zomers en milde winters zo is toerisme het hele jaar door in Kusadasi mogelijk. Ondanks dat Kusadasi het hele jaar door bezocht kan worden is er in de wintermaanden weinig over van de gezelligheid, plezier en ontspanning in de badplaats. In de zomermaanden stroomt de stad vol met tijdelijke toerisme en mensen die hier een vakantiewoning hebben. De gemiddelde temperatuur in juni, juli en augustus overstijgt vrijwel altijd de 30 graden Celsius en de kans op neerslag is nihil. De wintermaanden zijn beduidend minder warm met gemiddeld een graad of 11 en de kans op neerslag is stukken groter dan in de zomermaanden. Toch is Kusadasi ook in de wintermaanden een prettige vakantiebestemming, helemaal als je erop uit wilt trekken.

Bezienswaardigheden Kusadasi

Kusadasi is in handen geweest van de Grieken en Romeinen en sporen hiervan zijn nog steeds terug te zien in de badplaats en in de directe omgeving. In de omgeving van Kusadasi is een oude Romeinse stad opgegraven, wat een must see is tijdens een vakantie naar het kleurrijke Kusadasi. Verder kun je in de plaats zelf ook diverse moskeeën en stranden bezichtigen. De stranden die je gezien moet hebben zijn Silver Beache, Long Beach en Ladies Beach. De jachthaven van Kusadasi is dagelijks een bezienswaardigheid en hier is het dag en nacht een drukte van jewelste maar wel op een gezellige en aangename manier. Voor de badplaats ligt het eiland waarna de stad is vernoemt, duiveneiland. In de directe omgeving van Kusadasi zijn archelogische plaatsen te vinden, zoals Efeze en Priëne.

All inclusive hotels in Kusadasi

Al van oudsher is Kusadasi een geliefde badplaats. Turken hebben hier massaal een vakantiewoning aan zee gekocht en Buitenlandse toeristen houden van de gezelligheid in het centrum en bij de jachthaven. Jong en oud is in Kusadasi op zijn of haar plek. Zwemmen, dansen, stappen, shoppen, zonnebaden en vele andere vermaken zijn allemaal aanwezig in het prachtig mooie Kusadasi. In de badplaats zijn veel geliefde all inclusive accommodaties te vinden, de meeste accommodaties hebben een zwembad met aquapark of enkele waterglijbanen. Er zijn hotels, resorts en appartementen te boeken in Kusadasi maar wil je echt tot rust komen tijdens je vakantie boek een all inclusive hotel en geniet onbeperkt. Het is niet de vraag of je naar Kusadasi moet maar in welke accommodatie, want het aanbod is omvangrijk. Wil jij ook genieten van een heerlijk onbezorgde all inclusive vakantie in Kusadasi? Zoek, vergelijk en boek het hotel of resort dat naar jouw wensen is en ga voordelig op reis naar het kleurrijke Kusadasi!

Vakanties in Kusadasi
Momenteel bieden we geen vakanties aan in deze regio, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.