Over Turkije

Turkse RivieraTurkijeAllinclusiveVakantie.com heeft voor jouw de belangrijkste informatie over het land bij elkaar samengevat, zodat je jezelf al kunt inlezen op wat je te wachten staat tijdens een all inclusive Turkije vakantie. Lees hieronder rustig alle informatie met betrekking tot Turkije door.

Algemene informatie over Turkije

Turkije is een staat die zowel in Azië al in Europa ligt. Het land is ruim 20 keer groter als Nederland en officieel is het de Republiek Turkije. Ondanks dat het land op twee continenten is gelegen, wordt de Republiek Turkije Door het gros van alle mensen toe berekend aan Europa. In het land zijn voor- en tegenstanders voor Europa, de tegenstanders claimen dat het grootste gedeelte van Turkije ligt in Azië en ook de hoofdstad in het Aziatische continent ligt. Turkije telt ruim 80.500.000 inwoners en de religie die in het land overheerst is de Islam. De hoofdstad is Ankara, maar veel buitenlandse toeristen denken dat Istanbul de hoofdstad is, omdat het de grootste stad van het land is met ruim 14.000.000 inwoners. Istanbul is wel een bijzondere stad want de stad ligt net als de Republiek Turkije op twee continenten, het ene continent wordt gescheiden van het andere door de rivier de Bosporus. De officiële taal die in het land gesproken wordt is Turks maar er zijn ook veel minderheidstalen in land zoals Koerdisch, Arabisch, Armeens en vele anderen.

Het land Turkije heeft een lange geschiedenis, voor de komst van de Turken is het land door veel volkeren bewoont en veel van deze sporen zijn nog steeds terug te vinden in het land. De volkeren die in Turkije sporen achter hebben gelaten zijn Hettieten, Frygiërs, Lydiërs, Urarteërs, Armeniërs en Grieken. Het land werd destijds Klein-Azië of Anatolië genoemd. Door het hele land heen vind je nog bijzondere sporen uit de oudheid.

Het land heeft ook een prachtige natuur die zich kenmerkt door uitgestrekte vlakten die aan alle zijden afgebakend worden door de gebergten. Door het land heen lopen veel rivieren die voor het grootste gedeelte nog allemaal natuurlijk zijn. Verder heeft het land moerrasgebieden, woestijn gebieden en beboste gebieden. De kustlijn van Turkije kenmerkt zich door de schitterende baaien en lang uitgerekte zandstranden of ruige kusten.

Wetenswaardigheden Turkije

Turkije is een prachtig mooi land en iedereen die er als toerist op vakantie gaat moet de waarden en normen respecteren die er in het land gehandhaafd worden. Als je een onvergetelijke all inclusive vakantie wilt vieren in het mooie Turkije, is dat natuurlijk mogelijk, maar respecteer te alle tijden de normen en waarden van de lokale bevolking en van de religie.

Het land heeft prachtige moskeeën en deze zijn voor zover dit is toegestaan toegankelijk voor de toeristen, er moet dan wel aan een bepaald aantal regels, waarden en normen gehandhaafd worden. Zo is iedereen verplicht eerst zijn handen en voeten te reinigen en ook moeten de schouders en de knieën bedekt zijn. Voor vrouwen is het verplicht om tijdens een bezoek een hoofddoek te dragen.

Tijdens je vakantie in Turkije is het mogelijk dat er een religieuze feestdag in het verschiet ligt. De datum van de feestdagen worden bepaald aan de hand van de islamitische kalander en hierdoor vinden de feestdagen ieder jaar op een andere dag plaats. De belangrijkste godsdienstige feesten vinden plaats aan het einde van de Ramadan; het Suikerfeest. Tijdens de Ramadan vasten moslims tussen zonsopgang en zonsondergang gedurende de hele maand waarin de Ramadan valt. Respecteer de Ramadan als dit precies valt in de periode dat je er op vakantie bent.

Turkije wordt doorgaans tot Europa gerekend maar het heeft nog niet de eruo. Er kan wel betaald worden met de euro want de meeste winkeliers accepteren de euro. De officiele valuta in Tukrije is de NTL ofwel de Nieuwe Turkse Lira, deze is onderverdeeld in munten en biljetten. In het land komen steeds meer pinautomaten waar je geld kunt pinnen mocht dit nodig zijn tijdens de all inclusive vakantie.

Ga je een dag het centrum van de badplaats in en je ziet is leuks, ding de prijs af. In Turkije is afdingen heen normaal en zo kun je ook nog eens besparen op je aankoop. Ga niet direct overstag maar onderhandel eerst en staat de prijs je niet aan, loop weg en de winkelier zal met een verbeterd voorstel komen.

Als je in Turkije kleding koopt, dan is het voor 99 procent nep. Het is niet toegestaan om nep kleding te kopen en in te voeren in Nederland. Het is mogelijk dat wanneer je dit toch doet en je wordt bij de Duane in Nederland aangehouden je alles in moet leveren en misschien nog een fikse boete erbij krijgt. De Duane staat meenemen voor eigen gebruik toe maar pas er goed mee op.

Gebieden in Turkije

turgutreisTurkije is een ontzettend groot land maar de belangrijkste gebieden voor een all inclusive vakantie liggen allemaal aan de kust. De kustlijn is de belangrijkste thuishaven voor alle toeristen die in Turkije willen genieten van een welverdiende vakantie. Er zijn 3 gebieden waar je een all inclusive vakantie naar toe kunt boeken.

Egeïsche Kust: Dit gebied ligt in het westen van Turkije en grenst in het westen aan de Egeïsche Zee. Populaire badplaatsen aan de Egeische Kust zijn Bodrum, Gumbet, Torba en Turgutreis. Het gebied kenmerkt zich door de prachtige baaien, levendige badplaatsen en vele historische bezienswaardigheden.

Lycische Kust: Dit gebied ligt in het zuidwesten van Turkije. De Lycische Kust grenst zowel aan de Egeische Zee als de Middellandse Zee. Populaire badplaatsen aan de Lycische Kust zijn Dalyan, Fethiye, Icmeler, Marmaris en Oludeniz. De Lycische Kust kenmerkt zich door haar natuurschoon, hier vind je prachtige stranden, baaien en een betoverende lagune.

Turkse Rivièra: Dit gebied ligt in het zuiden van Turkije en loopt van Marmaris tot voorbij Alanya. De Turkse Rivièra heeft alles voor een geweldige vakantie en het is één van de populairste gebieden van Turkije. Populaire badplaatsen in het gebied zijn onder andere Side, Alanya, Belek, Lara en Antalya. Hier vind je de perfecte combinatie van prachtige stranden en historische bezienswaardigheden.

Culinair genieten in Turkije

De meeste toeristen zijn wel bekend met de Turkse keuken, zoals deze in het eigen land bekend staat. De echte Turkse keuken moet eerlijk gezegd worden is nog veel beter. De meeste gerechten die je bijvoorbeeld in Nederland kunt bestellen zijn aangepast aan de westelijke keuken. De Turkse keuken wordt internationaal gewaardeerd als één van de beste in de wereld met een lange traditie. De gerechten zijn meestal gebaseerd op vers fruit en groenten, gerild vlees of vis en heel veel verschillende salades. Tijdens je all inclusive vakantie is het een ieder aan te raden om een lokaal Turks restaurant binnen te stappen en hier heerlijk culinair te gaan genieten van de Turkse gerechten.

All inclusive vakanties

Linda Resort

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 11-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 364,-

stars Bekijk Reis

Seaden Corolla

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 11-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 364,-

stars Bekijk Reis

Bellis Deluxe

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 11-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 555,-

stars Bekijk Reis

Titanic Deluxe Golf Belek

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 11-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 622,-

stars Bekijk Reis

Side Crown Palace

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 11-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 430,-

stars Bekijk Reis