Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

Algemene informatie over Torba

torbaIn het verleden was Torba een klein vissersdorpje. Tot op heden is de opkomende badplaats bij lange na niet te vergelijken met de naburig gelegen badplaatsen Bodrum en Gümbet. In Torba is het genieten van de heerlijke rust en de prettige sfeer die er al sinds jaar en dag aanwezig is. Op slechts 5 kilometer afstand van Torba ligt de bruisende badplaats Bodrum en in vergelijking met Bodrum is Torba nog steeds een pittoresk Turks plaatsje. De opkomende badplaats is gelegen aan een schitterende groene baai en het kenmerkt zich door de kiezelstranden en de authentieke haven, die nog uit de tijd stampt dat het een vissersdorpje was. De afgelopen jaren is er in Torba flink geïnvesteerd in toerisme en dit heeft geresulteerd in een aantal vakantiecomplexen. Vrijwel alle accommodaties liggen buiten het dorp en hierdoor behoud Torba de allure die over het vredige dorpje hangt. Voor de toekomst staan nieuwbouw project gepland maar ook deze resorts worden buiten het dorp gebouwd. Een mooie bijkomstigheid is dat Torba alleen laagbouw toestaat waardoor het vissersdorpje niet aangetast wordt en het pittoreske karakter behoud.

Weer & klimaat Torba

De Egeïsche Kust heeft te maken met een mediterraan klimaat. Dankzij dit klimaat, wat tevens bekend staat als het zeeklimaat. Het klimaat draagt bij aan de populariteit van Egeïsche Kust want in de wintermaanden zal de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius uitkomen en in de zomermaanden stijgt het kwik tot boven de 30 graden Celsius. De kans op neerslag is nihil in Torba, vooral in de maand juli, in de andere maanden is de kans aanwezig en in de wintermaanden is de kans op neerslag aanzienlijk. In de zomermaanden is de kans aanwezig dat de temperaturen ver boven de 30 graden Celsius uitkomen en dan is het heerlijk ome een verkoelende duik te nemen in de Egeïsche Zee of in het aanwezige zwembad op het resort. Torba is dan ook zeker dé ideale plek voor een Turkije all inclusive vakantie. 

Bezienswaardigheden Torba

Torba ligt in een prachtige groenrijke omgeving. De natuur en de omgeving zorgen voor de rust die veel toeristen op zoeken tijdens een all inclusive vakantie in Torba. Het oorspronkelijke vissersdorpje heeft geen historische bezienswaardigheden of toeristische trekpleisters. Een vakantie in Torba staat vooral in het teken van tot rust komen en genieten van het prachtige uitzicht. In het drukke Bodrum zijn meerdere bezienswaardigheden te bezichtigen zoals het kruisvaarderskasteel St. Pieter, Mausoleum van Halicarnassus en het antieke Griekse theater. Als de behoefte aanwezig is om het rustgevende Torba even te laten voor wat het is kan Bodrum of Gümbet bezocht worden. In de Egeïsche Zee waaraan Torba is gelegen is de kans aanzienlijk groot dat er dolfijnen zwemmen.

All inclusive hotels Torba

Torba heeft tegenwoordig een aantal vakantiecomplexen, maar deze liggen allemaal ten noorden van het oude dorp. Op deze manier blijft het dorp onaangetast en ook voor de nieuwbouwplannen geldt dat de accommodaties buiten de dorpskern worden gebouw. De accommodaties zijn allemaal laagbouw en ze bieden over het algemeen allemaal de all inclusive formule aan. Om helemaal tot rust te komen is een all inclusive vakantie naar het wonderschone Torba een must. Wil jij een onvergetelijke en vooral onbezorgde vakantie naar het rustgevende Torba boeken? Vergelijk de prijzen van een all inclusive vakantie bij verschillende reisaanbieders en ga voordelig op reis naar het pittoreske Torba!

Vakanties in Torba
Momenteel bieden we geen vakanties aan in deze regio, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.

Arabella Azur Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 428,-

stars Bekijk Reis

Pickalbatros Jungle Aqua Par

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 368,-

stars Bekijk Reis

Decameron Royal Tafoukt Beac

Marokko / Atlantische Kust

Vertrekdatum: 18-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 620,-

stars Bekijk Reis

Sunrise Grand Select Crystal

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 23-04-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 834,-

stars Bekijk Reis

Sentido Mamlouk Palace Resor

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 01-03-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 635,-

stars Bekijk Reis