Algemene informatie over Kemer

KemerDe Turkse badplaats Kemer is op circa 45 kilometer gelegen van het bekende Antalya. De stad is enorm toeristisch en is één van de rijkste streken van Turkije. Kemer heeft een Europees uiterlijk en dat heeft voornamelijk te maken met de hoeveelheid toeristen die de stad jaarlijks trekt. Oorspronkelijk wonen er in Kemer 17.000 mensen maar in de zomermaanden loopt dit aantal tot boven de 100.000. In de laatste jaren heeft Kemer een werkelijke make over gekregen. De badplaats is aan de voet van het Taurusgebergte gelegen en is een waar paradijs voor iedereen die van de natuur houdt. Kemer staat bekend om de gezonde lucht, sensationele natuur, de groene bossen en de indrukwekkende baaien. Kemer is over het algemeen een rustige badplaats en in de directe omgeving zijn een tal van bezienswaardigheden gelegen die zeer zeker de moeite waard zijn. Door de facelift die de stad heeft ondergaan de afgelopen jaren heeft het nu een moderne jachthaven, exclusieve boetiekjes, gezellige barretjes en restaurants waar je heerlijk kunt eten. De luxe vakantieresorts liggen aan de oost en west kant van Kemer en de meeste liggen direct aan het prachtige zandstrand van Kemer. Vanuit de badplaats kun je heel veel excursies maken naar de omliggende historische plaatsen.

Weer & klimaat Kemer

In een paar jaar tijd is Kemer uitgegroeid tot een weelderige badplaats, de meest luxe resorts en een levendig centrum tref je aan in het centrum. De badplaats heeft een mediterraan klimaat met zachte maar vochtige winters en de zomermaanden zijn droog en warm. Hierdoor is Kemer in de zomermaanden enorm in trek en groeit het aantal inwoners tot ver boven de 100.000. De temperatuur in de winter daalt niet onder de 10 graden Celsius en in de warmste maanden juli en augustus stijgt de temperatuur met gemak tot boven de 30 graden Celsius. De beste reisperiode naar Kemer is vanaf april tot en met oktober. De kans op neerslag in deze periode is aanzienlijk lager dan in de overige maanden. De maanden juli en augustus zijn extreem droog de kans op neerslag is in deze maanden nihil.

Bezienswaardigheden Kemer

In Kemer zelf vind je weinig tot geen historische bezienswaardigheden, de badplaats heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een modern en luxe vakantieoord. De badplaats leent zich overigens wel uitstekend voor het maken van excursies naar andere belangrijke historische plaatsen in de omgeving. In Kemer zelf is de moderne jachthaven, de Marina een bezienswaardigheid en de belangrijke historische dorpen in de omgeving zijn Beldibi, Göynük, Kiris, Phaselis en Tekirova. Op 10 kilometer afstand van Kemer kun je de watervallen van Göynük bezichtigen. Voor de natuurliefhebbers is Kemer een goede uitvalsbasis om het Taurusgebergte te ontdekken. De badplaats ligt aan de voet van dit immense gebergte en hier tref je veel flora en fauna aan.

All inclusive hotels in Kemer

Kemer is een moderne badplaats, het is een waar vakantieoord waar jong en oud kan genieten van een all inclusive vakantie. In het vroegere vissersdorpje rijzen nu de mooiste vakantiecomplexen waar een ieder kan genieten van een welverdiende vakantie. Er is voor iedereen die een vakantie wil vieren in het moderne Kemer wel een geschikte accommodatie te vinden. Er zijn appartementen, hotels en luxe resorts. De grootschalige vakantiecomplexen liggen vrijwel allemaal direct aan het mooie strand en bieden de mogelijkheid om op basis van all inclusive of ultra all inclusive te verblijven. Zoek, vergelijk en boek je all inclusive vakantie naar Kemer!