Turkije Allinclusive Vakantie

Lycische Kust

De Lycische Kust grenst direct aan de Egeïsche Kust van Turkije. Dit gebied van Turkije kenmerkt zich door het overweldigende natuurschoon. De Lycische Kust wordt door de vakantiegangers geroemd om haar natuurschoon, dit is één van de belangrijkste redenen waarom toeristen graag op vakantie gaan naar dit gebied van Turkije. De natuurschoon is overal aan de Lycische Kust te vinden van mooie stranden tot betoverende lagunes. Hier komt iedere vakantieganger van jong tot oud volledig tot rust. De idyllische baaien met de prachtige azuurblauwe zee zijn oogverblindend mooi. Aan de Lycische Kust is iedere soort vakantieganger aan het juiste adres of je nu opzoek bent naar cultuur, natuur of een levendigheid alles is te vinden in dit gebied van Turkije. De populairste badplaatsen aan de Lycische Kust is Marmaris, dit is een levendige badplaats waar het dag en nacht een drukste vanjewelste is! Liever uit de drukte trek het achterland van dit gebied in en ontdek de schoonheid van de natuur aan de Lysische Kust.

Klimaat aan de Lycische Kust

De kustgebieden van Turkije zijn allemaal gezegend met een mediterraan klimaat. Dit klimaat staat ook wel bekend als het zeeklimaat. Dit klimaat heeft als kenmerk warme zomers en milde winters. De beste reistijd voor een vakantie naar de Lycische Kust is van mei tot en met september, de kans op neerslag is dan gering en in de maand juli en augustus is de kans op neerslag nihil. De gemiddelde dagtemperatuur in de beste reistijd ligt op 24 graden Celsius met uitschieters in in juli en augustus tot ver boven de 30 graden Celsius. De gemiddelde zee temperatuur in deze periode ligt op 23 graden Celsius, ideaal voor een verfrissende duik op de warme zomerdagen.

Turkije all inclusive vakantie
365 dagen per jaar naar Turkije
Lees meer

Bezienswaardigheden

Natuurliefhebbers zijn aan de Lycische Kust op de juiste plek. Dit gebied in het zuidwesten van Turkije wordt geroemd om haar natuurschoon. Van mooie stranden tot oogverblindende baaien en van de rotsgraven tot de Saklikent Kanyon, natuurliefhebbers komen aan de Lycische Kust helemaal aan hun trekken. In het gebied zijn heel veel antieke opgravingen gedaan die stammen uit het Lycische Rijk. De oudste Lycische stad is Tlos, hier zijn onder meer grafmonumenten en overblijfselen van een theater, de stad is gelegen op een heuvel nabij Kalkan. Een andere bezienswaardigheid welke een must see is tijdens een verblijf aan de Lycische Kust is een boottocht maken vanuit het haventje van Kaleüçagiz. Vanuit dit haventje trekken duizenden toeristen jaarlijks erop uit om de gezonken stad Kekova te bezichtigen. De boten die gebruikt worden voor deze toeristische attractie hebben een glazen bodem, zodat iedereen de resten van de antieke stad onder water kan zien liggen.

All inclusive vakantie aan de Lycische Kust

De Lycische Kust is al jaren een populair vakantiebestemming voor jong en oud. Het herbergt een wonderschone natuur en het heeft prachtige zandstranden, waaronder het strand van Ölüdeniz . Turkije wordt doorgaans geboekt voor een all inclusive vakantie en dat komt mede door het enorme aanbod aan all inclusive accommodaties aan de Lycische Kust. Het gebied in het zuidwesten van Turkije heeft voor iedere vakantieganger een geschikte plaats, er zijn levendige plaatsen en rustige plaatsen. De levendige plaatsen in dit gebied van Turkije zijn; Marmaris, Icmeler en Fethiye, liever een rustige badplaats boeken voor een Turkije all inclusive vakantie? Bekijk de mogelijkheden voor een zonvakantie naar de badplaatsen Ölüdeniz , Daylan en Sarigerme. Turkije is al jaren achtereenvolgens de nummer één vakantiebestemming voor mensen die willen genieten van een all inclusive vakantie. De Lycische Kust is hiervoor een geweldige bestemming. Vergelijk voordat je overgaat tot het boeken van een vakantie naar de Lycische Kust eerst het aanbod van de Nederlandse reisorganisaties, zodat jij altijd voordelig op vakantie gaat!