Turkije Allinclusive Vakantie

Algemene informatie over Gümbet

Op circa 3 kilometer afstand van Bodrum ligt de druk bezochte badplaats Gümbet. Bodrum is de bekendere badplaats aan de Egeïsche Kust maar Gümbet is door de jaren heen uitgegroeid tot een even druk toeristisch vakantieoord. In principe zijn Bodrum en Gümbet aan elkaar vastgegroeid door de toenemende populariteit van een all inclusive vakantie naar de Egeïsche Kust. De badplaats ligt net als Bodrum aan een oogverblindend mooie baai en ondanks dat het in Gümbet vrij vlak is ligt de badplaats aan de voet van een heuvel, dit is pas echt merbaar als er landinwaarts getrokken wordt. De plaats Gümbet is vrij rustig maar het heeft een uiterst sfeervol en druk centrum, met veel verschillende winkeltjes, restaurants en bars. Bodrum mag dan wel bekender zijn, het uitgaansleven in Gümbet is velen malen bruisende. Hier zijn heel veel clubs en discotheken te vinden die de mooiste feesten organiseren. Voor degene die liever niet in het bruisende nachtleven terecht wil komen heeft Gümbet een levendige wandelpromenade met winkeltjes, terrasjes en restaurants waar er heerlijk culinair gesmikkeld kan worden van Turkse gerechten. Gümbet wordt met de jaar populairder als vakantiebestemming, hierdoor wordt het steeds drukker in het ooit kleine vissersdorpje aan de Egeïsche Zee. Even weg van alle drukte tijdens de vakantie kan gedaan worden door het fascinerende groene achterland te verkennen. Gümbet is de vakantiebestemming waar een ieder zich zal vermaken.

Weer & klimaat Gümbet

De badplaatsen aan de Egeïsche Kust hebben allemaal een mediterraan klimaat. Hierdoor is het gebied aan de Egeïsche zee voorzien van milde winters en warme tot extreem hete zomers. De beste reisperiode voor een all inclusive vakantie naar Gümbet vangt aan in april en eindigt in oktober. De warmste maanden in deze periode zijn juli en augustus, de temperaturen kunnen dan met gemak de 30 graden Celsius overstijgen. Tijdens een vakantie in Gümbet is de kans op neerslag nihil in de warmste maanden in de andere maanden is de kans op neerslag minimaal aanwezig. Voor een verfrissende duik tijdens de vakantie in Gümbet is de Egeïsche Zee vrijwel altijd in de buurt en op het resort is er altijd wel een heerlijk verkoelend zwembad aanwezig. 

Bezienswaardigheden Gümbet

Doordat Gümbet van oorsprong een klein vissersdorpje is zijn er niet heel veel bezienswaardigheden in de badplaats zelf aanwezig. Het enige wat in Gümbet als bezienswaardigheid aangemerkt kan worden zijn de typische windmolens van Gümbet, deze zijn vooral vanuit de fantastische baai goed te zien. Andere bezienswaardigheden liggen in de directe omgeving van de badplaats zoals in het nabij gelegen Bodrum. In Bodrum vind je het kruisvaarderskasteel St. Pieter, Mausoleum van Halicarnassus en het antieke Griekse theater. Verder is er in de direct omgeving veel natuurschoon te bewonderen en in de Egeïsche Zee is de kans groot dat er dolfijnen te spotten zijn.

All inclusive hotels in Gümbet

Turkije is bekend om zijn all inclusive vakanties en in Gümbet zijn meer dan genoeg resorts te boeken op basis van de populaire formule. De uitstekende resorts hebben allen een perfecte ligging, of ze liggen aan het mooie strand of in de nabij omgeving van het sfeervolle centrum of de boulevard. De mogelijkheid om niet op basis van all inclusive te verblijven in Gümbet is aanwezig, als dit gewenst is. Er zijn veel verschillende accommodaties en deze bieden allemaal andere verzorgingsmogelijkheden aan, zo is er voor iedereen een geschikte vakantie te boeken naar het mooie Gümbet. Wil jij een onvergetelijke en vooral onbezorgde vakantie naar Gümbet boeken? Vergelijk de prijzen van een all inclusive vakantie bij verschillende reisaanbieders en ga heel voordelig op reis naar deze geweldige badplaats aan de Egeïsche Kust!