Turkije Allinclusive Vakantie

Algemene informatie over Belek

Belek is één van de nieuwste toeristische vakantieoorden aan de Turkse Rivièra. Het wordt met het jaar populairder onder toeristen en dat heeft vooral te maken met de mooie omgeving van Belek. In de directe omgeving zijn diverse natuurgebieden gelegen met zandduinen en eucalyptuswouden. De natuurgebieden zijn enorm levendig en je kunt hier veel zeldzame vogelsoorten spotten. Belek is aan zee gelegen en langs de kust komt ook de onechte karetschildpad voor. De mooie vakantiecomplexen die in Belek gelegen zijn liggen ook allemaal zo dicht mogelijk tegen de kustlijn aan. Veel vakantiecomplexen hebben een privé strand maar er zijn ook genoeg openbare stranden in Belek. De badplaats heeft namelijk een langgerekt strand waar genoeg plek is voor de massaal toegestroomde toeristen. Belek is in de afgelopen vijftien jaar explosief gegroeid en het is inmiddels bijna aan de populaire stad Antalya vastgegroeid. De groene omgeving van Belek is enorm geliefd als wandelgebied. Belek is de enige badplaats aan de Turkse Rivièra waar gegolfd kan worden, er zijn al ontzettend veel golfbanen maar er komen er nog steeds nieuwe bij. Door het grote aantal golfbanen en de goede kwaliteit van de golfbanen is Belek de afgelopen sterk gegroeid in het aantal toeristen die speciaal voor de sport naar Belek komen. De badplaats is in de wintermaanden het decor waar de internationale voetbalclubs neerstrijken voor een trainingsweek. Er kan gerust gesteld worden dat Belek op sportief gebied het Walhalla is voor iedereen die sportief is aangelegd. Het nu overspoelde Belek is niet het oorspronkelijke Belek, het originele dorp ligt op een paar kilometer afstand. Hier vind je winkeltjes, terrasjes en enkele restaurantjes. Belek mag met recht het all inclusive vakantieoord van Turkije genoemd worden want 90 procent van de vakantiecomplexen bieden deze immens populaire formule aan.

Weer & klimaat Belek

In Belek en de directe omgeving heerst een mild klimaat, namelijk het mediterraan klimaat waarbij geldt dat de zomers warm en droog zijn en de winters zacht. De temperaturen beginnen vanaf april te stijgen tot het hoogte punt is bereikt in de maanden juli en augustus. Na deze maanden daalt de temperatuur langzaam weer naar minimaal 14 graden Celsius. De warmste maanden juli en augustus kunnen extreem warm worden met uitzonderlijk hoge temperaturen tot de 40 graden Celsius. De verkoeling van het zwembad bij het luxe resort of van de zee is een in deze warmte meer dan welkom.

Bezienswaardigheden Belek

Belek is een toeristisch vakantieoord en alles in dit oord is nieuwbouw uit de afgelopen vijftien jaar of ouder. Er zijn in Belek zelf bijna geen bezienswaardigheden aan te treffen. In de nabije omgeving zijn juist heel veel mooie en indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. Wat te denken van de watervallen van Duden en Kursunlu die rechtstreeks uit het Taurusgebergte komen. In de mooie groene omgeving van Belek leven meer dan 100 vogelsoorten en ook bij de twee watervallen leven heel veel verschillende vogelsoorten. De watervallen zijn al bezienswaardigheid opzich maar de verborgen grotten aan de achterkant zijn immens populair bij vakantiegangers. In de buurt van belek, tussen Side en de Hellenistische stad Perfe, is een groot amfitheater gelegen die stampt uit de 2de eeuw.

All inclusive hotels in Belek

Belek is de badplaats waar het overgrote gedeelte van alle accommodaties de populaire all inclusive formule aanbieden. Het ene resort is nog luxer en uitgebreider dan het ander. In Belek is genoeg vertier voor jong en oud en het maakt niet uit in welke accommodatie je verblijft want alles is tot in de puntjes geregeld tijdens je zonvakantie naar het prachtige Belek. Bij het boeken van de vakantie is er keuze uit standaard all inclusive en ultra all inclusive. Kies de verzorging die bij je graag wilt en boek vandaag nog een all inclusive vakantie naar de Turkse Rivièra!