Turkije Allinclusive Vakantie

Algemene informaie Marmaris

Marmaris is een badplaats direct gelegen aan de mooie haven van de stad en vanaf Marmaris is het uitzicht geweldig op de diverse eilandjes die in de zee liggen. De badplaats is gelegen in de provincie Muğla en het is de populairste vakantiebestemming in de Lycische Kust. Door de jaren heen, na de eerste bewoning rond 3500 v. Chr., is de badplaats in verschillende handen geweest. Er zijn sporen achtergelaten door Egyptenaren, Grieken, Perzen, Romeinen, Byzantijnen en de Ottomanen. Helaas is daar vandaag de dag nog weinig van terug te zien in de bruisende badplaats. In de zomermaanden wordt Marmaris overspoelt door toeristen vanuit vrijwel alle windstreken, de badplaats is ook immens populair bij Nederlandse toeristen. Langs het strand bevind zich een wandelpromenade en hier zijn veel gezellige barretjes en eetgelegenheden te vinden. De badplaats is extreem gegroeid door de jaren heen en het heeft maar liefst drie centra, de oude stadskern is gelegen aan de rand van de huidige stad, gelegen aan de voet van de heuvel waar restanten van een fort uit de oudheid nog zichtbaar zijn. De andere twee centra omvatten Barstreet en Long Beach, dit zijn populaire uitgaanscentra bij jongeren die massaal vakantie vieren in Marmaris. In 2006 werd de populaire badplaats aan het einde van het hoogseizoen opgeschikt door een bomaanslag die opgeëist zijn door de zogeheten Haviken voor de Vrijheid van Koerdistan. De rust is vrijwel direct wedergekeerd en tot op de dag van vandaag zijn er geen onlusten meer geweest in de populaire badplaats voor Nederlandse toeristen.

Weer & klimaat Marmaris

Door de ligging van deze levendige badplaats heeft het een mediterraan klimaat. Het mediterrane klimaat zorgt in Marmaris het hele jaar door voor aangename temperaturen die in de zomermaanden gemakkelijk de 30 graden Celsius kan behalen. De wintermaanden zijn mild en nat, maar ondanks de natte wintermaanden zal het kwik niet verder dalen dan 13 graden Celsius. De beste reisperiode voor een vakantie naar Marmaris vangt aan vanaf april en eindigt in oktober. Vooral het voor- en naseizoen zijn nog relatief rustige maanden en de temperaturen lopen dan nog niet op tot het extreme waardoor de omgeving van Marmaris uitstekend verkent kan worden.

Bezienswaardigheden Marmaris

Marmaris is één van de populairste badplaatsen van heel Turkije en ondanks dat de toeristen vooral voor de zon, de zee en het strand naar de badplaats trekken heeft het veel meer te bieden dan iedereen denkt. De eeuwenoude badplaats is door de geschiedenis heen in heel veel handen geweest en hier volk heeft wel een aandeel gehad in de totstandkoming van hoe de badplaats zich nu heeft ontwikkeld. Helaas is van de invloeden van bijvoorbeeld de Grieken, Romeinen en Egyptenaren niets terug te vinden maar het blijft bijzonder dat veel volkeren Marmaris hebben verkozen tot hun thuisbasis. Aan de rand van het oude centrum zijn nog enkele resten van een oud fort te bezichtigen en in de badplaats zijn nog diverse historische gebouwen uit de 16e eeuw te bewonderen. Ook is de moskee van Ibrahim Agha uit 1789 en de Ottomaanse woonkazerne uit 1545 een bezichtigen waard.

All inclusive hotels Marmaris

Doordat de badplaats razend populaire is vind je er daadwerkelijk alle soorten accommodaties. Van relatief goedkope accommodaties met de basis benodigdheden tot de meest luxe vakantie resorts waarbij tot alles in de puntjes aan gedacht is. Er is voor iedere vakantieganger een geschikte accommodatie te vinden in één van de meest populaire badplaats van Turkije. Jong en oud gaat prima samen in Marmaris en hiermee word ook weer aangegeven dat er voor iedereen een accommodatie te boeken is naar het mooie Marmaris. Wil jij een onvergetelijke en vooral onbezorgde vakantie naar de meest populaire badplaats aan de Lycische Kust boeken? Vergelijk de prijzen van een all inclusive vakantie Marmaris bij verschillende reisaanbieders en ga heel voordelig op reis naar Marmaris!