Turkije Allinclusive Vakantie

Algemene informatie over Side

Side is een antieke havenstad, die dateert uit de klassieke oudheid van Pamphylië. De nu bekende toeristische badplaats aan de Turkse Rivièra ligt tussen de bekende steden Alanya en Antalya. Doordat de geschiedenis van Side terug gaat tot in de klassieke oudheid zijn er door de hele stad restanten uit deze bewogen tijd terug te zien. Het oude centrum van Side staat vol met prachtige bezienswaardigheden zoals een oude Griekse Tempel, een theater en de grote stadspoort van Side. Een groot deel van het centrum van Side is volledig autovrij en dit maakt het des te aangename om te winkelen in de smalle straatjes van het centrum. De luxe resorts en hotels liggen allemaal rondom het centrum en sommigen liggen zelfs op enkele kilometers afstand van het levendige centrum. Veel resorts liggen direct aan het strand of de zee en hebben een privé strand. Side is volgens veel toeristen één groot openluchtmuseum doordat er op elke hoek van de straat wel een bezienswaardigheid te bezichtigen is uit de klassieke oudheid. De nu inmiddels populaire badplaats is uiterst kindvriendelijk, want het centrum is voor het grootste gedeelte autovrij en de zee loopt gelijkmatig af. De luxe resorts en hotels bieden een uitgebreid animatieprogramma aan voor jong en oud, waardoor de jongste gasten zich uitstekend zullen vermaken tijdens de all inclusive vakantie. Als je een all inclusive vakantie naar Turkije wilt boeken en ook het één en ander wilt ondernemen dan is Side de vakantiebestemming die voor jouw bestemd is. De badplaats ligt ook nog eens in een enorm groene omgeving en in de directe omgeving zijn ook meer dan voldoende activiteiten te ondernemen.

Weer & klimaat Side

Side ligt aan de Turkse Rivièra en het heeft een uitstekend klimaat. Het zachte mediterrane klimaat zorgt ervoor dat het hier het hele jaar uitstekend weer is. In principe is een all inclusive vakantie naar Side het hele jaar door te boeken maar het seizoen vangt aan rond april/mei en eindigt eind september. De temperatuur in deze periode is uitstekend en op het warmste punt kan de temperatuur met gemak ver boven de 30 graden Celsius uitkomen. In de periode van april tot en met oktober is de kans op neerslag minimaal, maar de kans is aanwezig op de maanden juli en augustus na. Voor een strandvakantie is het hoogseizoen de beste reistijd omdat de zon dan optimaal schijnt, maar de temperatuur kan enorm hoog oplopen en dan is een verkoelende duik wel noodzakelijk.

Bezienswaardigheden Side

Talrijke monumenten zijn alleen al in Side zelf te bezichtigen, maar ook in de directe omgeving is meer dan genoeg te bezichtigen zoals de watervallen bij Manavgat en het grootste stuwmeer van Turkije. In de badplaats zelf zijn veel resten terug te vinden van de klassieke oudheid, van het antieke Side zijn restanten overgebleven van het theater met ruim 20.000 zitplekken, Nymphaeum, Aquaduct, Staatsagora, Stadsmuur, restanten van de tempel van Apollo en de Basiliek. Side is als het ware één groot openluchtmuseum waar je van de ene verbazing in de andere zult vallen. Tijdens een zonvakantie naar Side kun je eigenlijk niet heen om de prachtige bezienswaardigheden uit de klassieke oudheid.

All inclusive hotels in Side

De antieke havenstad is nu uitgegroeid tot een waar paradijs voor vakantiegangers. De smalle straatjes in de autovrije zone van het centrum stromen ieder jaar vol met toeristen. Nederlandse toeristen zijn verzot op deze badplaats en dat komt omdat Side het totaal pakket heeft. Historische bezienswaardigheden, heerlijk klimaat, groene omgeving en de mooiste all inclusive hotels. De perfecte mix van ingrediënten die een vakantie kunnen maken of breken. Wil je onbeperkt kunnen genieten van een welverdiende vakantie? Zoek, vergelijk en boek een all inclusive vakantie naar het mooie antieke Side en ontdek zelf de prachtig badplaats!