Turkije Allinclusive Vakantie

Algemene informatie over Antalya

Antalya is in het zuidwesten van Turkije gelegen aan de Middellandse Zee, het is een populaire badplaats bij toeristen vanuit de hele wereld. De badplaats heeft de naam te danken aan de baai waaraan het gelegen is. Ondanks dat het centrum van Antalya op enkele kilometers van de zee gelegen is wordt Antalya toch aangemerkt als badplaats. Dit komt mede doordat er in de loop van de jaren de toeristische vakantieoorden steeds dichterbij de zee zijn gesitueerd. Er zijn twee stranden die behoren tot Antalya namelijk het kiezelstrand, Konyaalti beach en Lara beach, wat een zandstrand is. Antalya ligt in een drukke toeristische omgeving, want op korte afstand zijn ook de populaire badplaatsen Alanya, Side, Belek, Kemer en Lara gelegen. De hele regio rondom Antalya is rijk aan archeologische sites zoals Sagalassos, maar ook de natuur in de directe omgeving van Antalya is prachtig. De badplaats wordt jaarlijks overspoelt met toeristen die er komen voor een all inclusive strandvakantie, maar de laatste jaren komt er ook een nieuw soort toerisme opgang namelijk het golftoerisme. Antalya is de laatste jaren bezig met een opmars ten opzichte van andere geliefde Turkse badplaatsen. Golfliefhebbers hebben Antalya nu ook ontdekt, ondanks dat de badplaats zelf geen directe golfbanen heeft, maar de badplaats Belek, op 35 kilometer afstand gelegen heeft meerdere golfbanen die stuk voor stuk van topkwaliteit zijn en door het aangename klimaat in Antalya kan je hier het hele jaar door golfen. De badplaats Antalya is enorm geliefd aan de Turkse Rivièra en het heeft een gezellig centrum met veel winkels, restaurants en bars. Het nachtleven is uitbundig en de meeste clubs en discotheken sluiten pas als de laatste feestvierders weer richting de luxe hotels en resorts vertrekken.

Weer & klimaat Antalya

De Turkse Rivièra is al sinds jaar en dag populair bij toeristen uit de hele wereld, waaronder Nederlandse toeristen. Het klimaat speelt een belangrijke rol bij de keuze voor deze streek. De Turkse Rivièra is namelijk gezegend met het mediterraan klimaat waardoor je het hele jaar door vrijwel je vakantie kan vieren in bijvoorbeeld het mooie Antalya. In de wintermaanden wordt de Turkse Rivièra door veel Nederlandse voetbal profclubs de tijdelijke uitvalsbasis, want de condities zijn hier op dat moment uitstekend. De buien in die er in de wintermaanden vallen zijn uiterst stevig en in 2008 is er voor de eerste keer sinds 60 jaar weer sneeuw gevallen in Antalya.

Bezienswaardigheden Antalya

Wil je bezienswaardigheden bezichtigen tijdens je all inclusive vakantie in Antalya dan moet je er wel op uit willen trekken. De badplaats zelf heeft nauwelijks bezienswaardigheden maar in de omgeving van Antalya zijn prachtige historische en natuurlijke bezienswaardigheden te bezichtigen. In de stad zelf kun je de jachthaven en de oude stadsmuur bezichtigen en ´s avonds is het heerlijk om over de gezellige boulevard te lopen. Bezienswaardigheden in de buurt van Antalya zijn bijvoorbeeld de Duden Watervallen, Hadrianuspoort, Antalya museum, Koprulu Canyon en de Pamukkale. De meeste bezienswaardigheden die hier vermeld staan liggen op enige afstand van Antalya en daarom is het noodzakelijk om deze bezienswaardigheden te bezoeken met een excursie of je moet zelf op pad gaan.

All inclusive hotels Antalya

Antalya is een razend populaire vakantiebestemming in Turkije en Nederlandse toeristen gaan graag naar deze mooie badplaats voor een all inclusive vakantie. Je vindt in Antalya een ruim aanbod aan accommodaties, van basic appartementen tot super de luxe resorts waar het je aan niets zal ontbreken. Transavia biedt goedkope vluchten aan naar Antalya. Ga naar de website voor de beste aanbiedingen! Voor een onbezorgde vakantie is een verblijf in een luxe resort wel een must. Vergelijk de verschillende accommodaties bij verschillende reisaanbieders en boek de voordeligste all inclusive vakantie Tukrije direct!