Turkije Allinclusive Vakantie

Algemene informatie over Bodrum

Bodrum is de meest weelderige badplaats aan de Egeïsche Kust. Het is een stad in het zuidwesten van Turkije en ligt direct aan de Golf van Gökova en is het gelegen tegenover het Griekse eiland Kos. Van oudsher is Bodrum een dorp waar voornamelijk de Turkse jetset vakantie vierde, maar inmiddels is het dorp uitgegroeid tot een weelderige badplaats met één van de mooist baaien van de hele wereld. De badplaats aan de Egeische Kust heeft iedere vakantieganger vrijwel alles te bieden. De schitterende jachthaven, het kruisvaarderskasteel St. Pieter en de boulevard met de witte gebouwen springen direct in het oog bij aankomst in Bodrum. Voor cultuurminnaars zijn er meer dan voldoende bezienswaardigheden in en rondom de badplaats te bezichtigen. Jongeren kunnen zich uitleven in het bruisende uitgaansleven van Bodrum. De badplaats heeft prachtige maar overvolle stranden en er zijn winkeltjes in alle soorten en maten, verder vind je er gezellige eetgelegenheden en terrasjes waar een ieder het naar zijn of haar zin zal hebben. In het hoogseizoen trekken toeristen vanuit alle windstreken neer in het populaire Bodrum en als je de drukte even wilt ontvluchten, is het achterland een goede uitkomst. De omgeving van de Egeïsche Kust heeft zo ontzettend veel te bieden, niemand zal zich hier één dag vervelen.

Weer & klimaat Bodrum

Zoals alle kustgebieden van Turkije heeft Bodrum milde winters en warme zomers. Vanaf april stijgt het kwik van circa 20 graden naar temperaturen tot ver boven de 30 graden. Vooral in de maanden juli en augustus zijn de temperaturen van ver bovewn de 30 graden meer regel dan uitzondering. De meest aangename reisperiode voor een vakantie naar Bodrum is in het voor- en nazeizoen, als temperaturen boven de 30 graden niet jouw ding zijn. Het weer in Bodrum is in deze periode ideaal om Bodrum en de directe omgeving te verkennen. In de maanden juni, juli en augustus is een verfrissende duik in het zwembad of de Egeïsche Zee een must.

Bezienswaardigheden Bodrum

De nu weelderige badplaats heeft voor een ieder wat wils. Naast prachtige stranden, gezellige boulevard en de moderne jachthaven heeft Bodrum fascinerende bezienswaardigheden. De meest in het oog springende bezienswaardigheden van Bodrum zijn het kruisvaarderskasteel St. Pieter, Mausoleum van Halicarnassus en het antieke Griekse theater dat naar schatting 330 voor Chr. in de Hellenistische tijd is gebouwd. Qua natuurschoon is Bodrum de perfecte vakantiebestemming, in de directe omgeving zijn prachtige baaien en dichtbeboste naaldwouden te bezichtigen. In de wateren rondom Bodrum zijn ook dolfijnen te spotten. De diversiteit aan bezienswaardigheden zijn enorm zo heeft jong en oud een geweldige vakantie aan de Egeïsche Kust.

All inclusive hotels in Bodrum

Bodrum heeft een uitgebreid aanbod aan accommodaties, van basic appartementen tot de meest luxe resorts. Voor de accommodaties geldt hetzelfde als voor heel Bodrum er is voor ieder wat wils. Dit geldt ook voor het verblijf in een accommodatie, er zijn accommodaties te boeken met verschillende verzorgingsmogelijkheden. De meeste toeristen vanuit Nederland boeken een all inclusive vakantie naar Bodrum. Wil jij een onvergetelijke en vooral onbezorgde vakantie naar deze geweldige badplaats aan de Egeische Kust boeken? Vergelijk de prijzen van een all inclusive vakantie bij verschillende reisaanbieders en ga heel voordelig op reis naar het mooie Bodrum!