Turkije Allinclusive Vakantie

Algemene informatie over Alanya

De Turkse Rivierais de populairste vakantiebestemming in Turkije, dit gebied heeft alles wat je zoekt tijdens een all inclusive vakantie in het veelzijdige Turkije. Culttur, natuur, historie, prachtige baaien, watervallen en de meeste luxe resorts vind je in het vakantieoord Alanya. De badplaats is van oudsher al een geliefde vakantiebestemming, Cleopatra was één van de mensen die hier graag als toerist vertoefde er is zelfs een strand vernoemd naar Cleopatra. Het Cleopatrastrand kreeg farao Cleopatra VII cadeau van haar Romeinse minnaar Marcus Antonius. In Alanya is echt alles aanwezig voor een aangename vakantie. Er is naast het Cleopatrastrand nog een strand namelijk het Ooststrand. In 1948 is in Alanya de druipsteengrot Damlatas ontdekt waar de temperatuur constant 22 graden Celsius is. De drukke badplaats heeft voor een ieder wat wils, er zijn kleine en grote accommodaties die vrijwel allemaal binnen loopafstand van de kustlijn verwijdert liggen. De oude stad Alanya ligt centraal op een heuvelachtige landtong. Hier staat een ommuurde burcht uit de 13e eeuw. Het centrum van Alanya is sfeervol en er is altijd wat te doen. Je vindt er winkeltjes, cafés, bars, restaurants, discotheken en clubs. Wil je genieten van een prachtig mooi uitzicht? Het Taurusgebergte ligt vlak achter de badplaats en hier kan je genieten van de mooiste uitzichten over Alanya.

Weer & klimaat Alanya

Alanya heeft zoals het alle kustplaatsen betaamt te maken met een mediterraan klimaat. Het weerbeeld door het klimaat is in de zomer warm en droog en in de winter mild en zacht. Het grote verschil met andere kustplaatsen is dat Alanya in de winter natter is dan andere gebieden. De kans op neerslag is aanzienlijk groot in de wintermaanden en dat heeft ook te maken met het Taurusgebergte dat op de achtergrond ligt. De temperatuur is daar in tegen in de wintermaanden wel aangenaam omdat het nauwelijks waait in Alanya door het Taurusgebergte. In de zomermaanden kan de temperatuur doordat het er nauwelijks waait extreem hoog oplopen, de warmste temperatuur ooit gemeten in Alanya is 57,7 graden Celsius, dit record stampt uit 1922.

Bezienswaardigheden Alanya

De ommuurde burcht uit de 13e eeuw is een veel bezochte bezienswaardigheid in Alanya. Maar de meeste bezienswaardigheden hebben te maken met de natuurschoon van de badplaats. Bekend bij toeristen is de piratengrot en de liefdesgrot. De piratengrot was vroeger een schuilplaats voor de piraten. De grot is zo goed geïsoleerd dat het in de winter aangenaam warm is en in de zomer aangenaam koel. De liefdesgrot heeft een ingang op 6 meter hoogte en kent een lengte van 400 meter. De uitweg ligt op 10 meter hoogte en dit is de enige uitweg uit de liefdesgrot, waardoor veel toeristen afgeschrikt worden. Door het Taurusgebergte is er ook heel veel te bezichtigen op de berg en hier zijn veel mooie wandelroutes uitgestippeld.

All inclusive hotels in Alanya

De Turkse Riviera en dan met name de badplaats Alanya is al een eeuwen oude vakantiebestemming, zelfs farao Cleopatra VII kwam graag naar Alanya als toerist. Vandaag de dag is Alanya het middelpunt van alle toeristen, jong en oud komt naar deze geweldige badplaats voor een overweldigende vakantie. Hotels, appartementen, vakantiehuizen en luxe resorts je vindt het allemaal in Alanya. Wil je absoluut genieten van een onbezorgde vakantie boek een all inclusive vakantie naar Alanya en geniet de hele dag onbeperkt van de sfeer, de gezelligheid, het uitzicht, de stranden, het zwembad en vooral van de faciliteiten van je accommodatie. Wil jij goedkoop op vakantie naar Alanya? Vergelijk de verschillende reisaanbieders en boek de voordeligste reis naar deze populaire vakantiebestemming!