Turkije Allinclusive Vakantie

Algemene informatie over Ölüdeniz

De knusse badplaats Ölüdeniz is een klein dorpje in de provincie Muğla. De mooie ligging en de oogverblindende omgeving van de badplaats doen in alle opzichten denken aan een paradijs. De letterlijk vertaling van Ölüdeniz is Dode Zee, dit vanwege het kalme water, zelfs tijdens hevige stormen, maar de officiële vertaling luidt Blue Lagoon. De wonderschone badplaats ligt 14 kilometer ten zuiden van Fethiye en in de buurt van Babadağ een berg in deze provincie. Ölüdeniz is één van de meest gefotografeerde stranden aan de Lycische Kust. De kenmerken van deze badplaats zijn haar hagelwitte zandstranden met de azuurblauwe zee. Door de vele bergen in de directe omgeving is Ölüdeniz enorm in trek is bij paragliders. De promenade zit dagelijks vol met toeristen die willen genieten van de fantastische zonsondergang. Een bezoek aan de lagune van Ölüdeniz is een must, dit is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied en bouwen is hier strekt verboden. Het zeewater van Ölüdeniz is vooral beroemd om zijn schaduwen van turkoois en marineblauw en het strand van Ölüdeniz wordt al jaren achtereenvolgens gerekend tot de top 5 stranden in de wereld.

Weer & klimaat Ölüdeniz

Fethiye en Ölüdeniz liggen slechts een steenworp afstand van elkaar verwijdert en hierdoor genieten ze van hetzelfde klimaat. Het klimaat in deze geweldig mooie omgeving is het mediterraan klimaat waarbij je droge warme zomers kunt verwachten en zachte maar natte winters.Ölüdeniz en Fethiye zijn ontzettend groen, het hele jaar door en dat komt omdat er in de wintermaanden meer dan voldoende neerslag valt zodat de flora voor de rest van het jaar voldoende voedingstoffen heeft gehad. Iedereen die ook maar in de buurt van Ölüdeniz een vakantie boeken moeten min of meer verplicht dit natuurschoon aanschouwen.

Bezienswaardigheden Ölüdeniz

Ölüdeniz zelf is de bezienswaardigheid. De badplaats is uniek in zijn soort en dat maakt het de bezienswaardigheid in het hele gebied. Om meer of juist op een andere manier Ölüdeniz te ontdekken zijn er wel een aantal bijzondere mogelijkheden om dit te doen. Een mogelijkheid is om te gaan paragliden om zo de mooie lagune van boven af te bezichtigen en de mooiste foto’s te kunnen maken, maar je kan ook in dit enorm heldere water fantastisch duiken en snorkelen zodat je de levendige onderwaterwereld kunt ontdekken. De bergen rondom Ölüdeniz lenen zich uitstekend voor een wandeling door de prachtige natuur en zo kun je de flora en fauna van dit gebied ook nog eens op een rustgevende manier ontdekken.

All inclusive hotels Ölüdeniz

Een prachtig, oogverblindende omgeving en dan ook nog eens onbezorgd kunnen genieten van de welverdiende vakantie, het uitzicht en alles wat je maar wilt. Wie wil dit nu niet. In Ölüdeniz zijn meerdere all inclusive resorts te vinden waar een ieder kan genieten van een heerlijke zonvakantie in een geweldige omgeving. De knusse badplaats Ölüdeniz is rustgevende en iedere dag kan er genoten worden van één van de mooiste stranden van de wereld. Zie jij je al zitten op het mooie strand van Ölüdeniz? Vergelijk alle all inclusive accommodaties bij de verschillende reisorganisaties en boek goedkoop jouw vakantie naar deze unieke vakantiebestemming!