Turkije Allinclusive Vakantie

Egeïsche Kust

De Egeïsche kust is al jaren één van de drukst bezochte gebieden in Turkije voor een vakantie. Het gebied in het zuidwesten van Turkije is in één woord fantastisch met zijn oogverblindende baaien, sfeervolle plaatsen en historische bezienswaardigheden. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in Efeze, dit is het Turkse Walhalla wat betreft bezienswaardigheden, terwijl toeristen die van zon, zee en strand houden het beste terecht kunnen in Gümbet, een parel van een badplaats. Buiten de badplaatsen, op de Pagos-Berg, is het genieten van een overweldigend mooi uitzicht over de gehele Egeïsche Kust. Deze Turkse vakantiebestemming heeft het allemaal en het is de Turkije vakantiebestemming voor iedereen die optimaal wil genieten van een heerlijke vakantie.

Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Lees meer

Klimaat Egeïsche Kust

Er heerst aan de Egeïsche Kust een mediterraan klimaat. Het klimaat kenmerkt zich door de natte maar zachte winters en de warme zonnige zomers in deze fantastische streek. In de periode van november tot en met maart is de kans op neerslag aanzienlijk aan de Egeïsche Kust. In de periode mei tot en met september is het overwegend droog, waarbij juli de droogste maand van het hele jaar is. De temperatuur stijgt in de zomermaanden tot ver boven de 30 graden Celsius en in de wintermaanden zal het kwik niet onder de 10 graden zakken. De gemiddelde temperatuur van het zeewater daalt het hele jaar niet onder de 15 graden Celsius. In de zomer is het zeewater met een temperatuur van 25 graden uitstekend voor een heerlijk verfrissende duik.

Bezienswaardigheden

Aan de Egeïsche kust komen cultuurminnaars echt aan hun trekken. Alleen al in de grotere badplaatsen zijn mooie bezienswaardigheden te vinden die absoluut de moeite waard zijn voor een bezoek. In dit gebied van Turkije vind je bezienswaardigheden in alle hoedanigheden, van culturele tot natuurlijke en van hedendaagse tot bezienswaardigheden uit de oudheid. Het is iedereen aan te raden om veel van dit gebied te gaan zien, want het is één van de mooiste gebieden van Turkije. In het achterland zijn ontzettend veel olijfgaarden en naalwouden gelegen en in de wateren van de Egeïsche Zee zwemmen dolfijnen, inktvissen en moeralen. De kans is aanzienlijk groot in dit gebied om dolfijnen te zien zwemmen. Daarnaast heeft de Egeïsche Kust veel diversiteit in de stranden. Er zijn stranden van ruige rotsen en canyons tot aan stranden van kiezels of grind, maar veel van de stranden hebben een prachtige uitstraling, wat een bezienswaardigheid waard is.

All inclusive vakantie aan de Egeïsche Kust

Turkije is dé all inclusive vakantiebestemming, het staat niet voor niets sinds enkele jaren steevast in de top drie van meest geliefde vakantiebestemmingen bij Nederlandse vakantiegangers. Aan de Egeïsche Kust liggen geweldig mooie badplaatsen, van bekende en drukbezochte badplaatsen tot kleine en onbekendere badplaatsen. Er is één ding die alle badplaatsen groot of klein met elkaar gemeen hebben, all inclusive hotels! Turkije is immens populair door het aanbod van all inclusive vakanties, Nederlandse vakantiegangers zijn hier namelijk verzot op. Bekende badplaatsen aan de Egeïsche Kust zijn Bodrum en Gümbet, maar onbekendere badplaatsen die ook aan de Egeïsche Kust liggen zijn Turgetreis en Bitez. Het contrast tussen de bekende en minder bekendere badplaatsen is enorm. De bekende badplaatsen zijn levendig en in de zomermaanden is het een mierenhoop van toeristen, terwijl de minder bekendere badplaatsen vooralsnog rustig zijn en misschien hierdoor veel aantrekkelijker zijn. Een Turkije all inclusive vakantie naar de Egeïsche Kust boeken? Vergelijk eerste alle all inclusive accommodaties voordat je overgaat tot het boeken van een welverdiende vakantie naar de Egeïsche Kust.