Turkije Allinclusive Vakantie

Algemene informatie over Turgutreis

Turgutreis ligt ligt op ongeveer een uur rijden vanaf de internationale luchthaven van Bodrum. Het is de tweede grote stad in de regio, maar desondanks is het nog een relatief onbekende vakantiebestemming. De stad heeft een ruige kustlijn bestaande uit verschillende inhammen met steile bergen die parallel lopen aan de kust. In de Egeische Zee voor Turgutreis bevinden zich 14 Turkse eilanden waaronder Küçük Kiremit, Büyük, Fener, Çatal, Yassi, Tüllüce, Kargı, Kocek, Kadıkalesi en Sarıat. Maar ook de Griekse eilanden Kos en Kalymnos. De kust en in de zee ligt bezaaid met kunstvoorwerpen uit de oudheid, de meeste kunstvoorwerpen zijn al opgeborgen in het museum van Bodrum. Turgutreis heeft een authentiek centrum met smalle straatjes en alle straatjes leiden naar een gezellig plein met diverse eetgelegenheden, bars en winkeltjes. De blikvanger op het plein is de grote moskee en de kleine jachthaven die direct aan het gezellige plein grenst. De stad biedt een betoverend uitzicht op de Griekse eilanden Kos en Kalymnos. Vakantiegangers moeten minimaal één keer de zonsondergang van Turgutreis hebben gezien want deze is bijzonder spectaculair met de Griekse eilanden op de achtergrond. Naar zeggen wordt de lucht omgetoverd in een waar kleuren spektakel tijdens de zonsondergangen. Turgutreis is de ideale badplaats voor het genieten van een zon, zee en strand vakantie.

Weer & klimaat Turgutreis

De volledige Egeische Kust is gezegend met het mediterraan klimaat, dit betekend dat ook Turgutreis milde winters heeft en warme tot extreem hete zomers. De meest ideale periode voor een vakantie naar Turgutreis is in de periode van april tot en met oktober. In deze maanden is het weer aangenaam en de kans op neerslag is nauwelijks aanwezig. In de maanden juli en augustus is de kans op neerslag zelfs nihil. In de wintermaanden is de kans op neerslag aanzienlijk groter dan in de zomermaanden maar de temperaturen dalen nauwelijks onder de 10 graden Celsius. Doordat de zomers extreem warm kunnen worden is een zwembad of de Egeïsche Zee zeer welkom voor een verfrissende duik.

Bezienswaardigheden Turgutreis

Ondanks dat Turgutreis de tweede plaats is van het schiereiland Bodrum zijn er bijna geen bezienswaardigheden in de stad zelf op de grote moskee op het gezellige plein na. Vanuit Turgutreis worden dagelijks ontzettend veel dagtrips gemaakt met de boot. Vanuit de moderne jachthaven kun je de historische plaatsen van het schiereiland Bodrum bezoeken of je kunt een dagtrip maken naar één van de eilanden die voor de kust van Turgutreis liggen, waaronder de Griekse eilanden Kos, Kalymnos en Rhodos. Turgutreis heeft veel te bieden maar een dagtrip naar het uitbundige Bodrum is een ieder aan te raden. In de nabije omgeving vind je heel veel bezienswaardigheden en vooral in Bodrum zelf zijn voldoende bezienswaardigheden om te bezichtigen.

All inclusive hotels Turgutreis

De plaats Turgutreis is een opkomende vakantiebestemming, er word nog dagelijks gewerkt aan nieuwe accommodaties. Het is iedereen aan te raden om een all inclusive vakantie naar Turgutreis bij tijds te boeken want hier geldt nog het ouderwetse weg is weg. De luxe accommodaties die in deze badplaats staan zijn zeer geliefd en omdat het nu nog relatief rustig is in deze stad qua toeristen is het juist nu de ideale kans om een vakantie te boeken naar Turgutreis op basis van all inclusive. Wil jij een onvergetelijke en vooral onbezorgde vakantie naar deze tweede plaats van het Bodrum schiereiland boeken? Vergelijk de prijzen van een all inclusive vakantie bij verschillende reisaanbieders en ga heel voordelig op reis naar het nu nog rustige Turgutreis!