Er zijn veel verschillende bestemming in Turkije. De populairste bestemmingen zijn de bekende badplaatsen die Turkije rijk is. Hier moet men denken een o.a. Marmaris, Bodrum, Alanya, Antalya en Kusadasi. Maar Turkije heeft veel meer te bieden. Er zijn tal val kleinere badplaatsen en eilanden waar een vakantie gevierd kan worden. De grote steden van Turkije zijn ook erg populair onder de toeristen. Jaarlijks bezoeken bijna een half miljoen Nederlanders Turkije. De meeste vakanties worden geboekt wanneer men de vakantietoeslag binnen heeft. Men weet dan precies wat men kan besteden aan een vakantie.

All inclusive vakanties zijn de meest geboekte vakanties in Turkije. Er zijn veel hotels waar dit concept wordt aangeboden. Per hotel zijn de regels van het all inclusive concept anders. In sommige hotels of resorts kan er de gehele dag door worden gegeten en gedronken, bij andere hotels is dit weer beperkt. Kijk voor het boeken goed naar de eisen en regels van het hotel.

Vakanties in Turkije zijn veelzijdig en zijn dan ook geschikt voor jong en oud. Een kindervakantie Turkije wordt tegenwoordig veel geboekt. Dit zijn vakanties die speciaal gericht zijn op kinderen. Ouders en kinderen kunnen tijdens dit soort vakanties optimaal genieten. Tijdens dit soort kindervakanties is er veel te doen voor kinderen. Ook zijn jongeren vakanties erg populair in Turkije. Een aantal badplaatsen in Turkije heeft de beschikking over een groot en mooi uitgaanscentrum. Hier komt de jeugd in de nacht samen om feest te vieren. De prijzen van drank en entree liggen in Turkije veel lager dan in andere populaire jongeren bestemmingen.