Ali Bey ResortHet Ali Bey Resort is een erg luxe en ruim opgezet hotel, dat ligt in Side, Turkije. De omgeving van het hotel is erg groen en ook op het complex vinden de gasten vele mooie bloemen en planten. Het Ali Bey Resort is een echt familie hotel en er valt voldoende te beleven voor jong en oud. Een vakantie naar dit hotel, staat garant voor een heerlijke ontspannen vakantie.

Faciliteiten

Het luxe Ali Bey Resort ligt direct aan het prachtige strand van de Turkse Riviera. Het hotel heeft een eigen privéstrand, waar de gasten gebruik van mogen maken. Er loopt een pad door de tuin van het hotel, waardoor de gasten zo op het strand terecht komen. Het centrum van de badplaats Side ligt maar op één kilometer afstand. Dit kunnen de gasten natuurlijk af lopen, maar voor het hotel stoppen geregeld dolmus busjes en taxi’s. Deze brengen de gasten graag naar de bekende stad Side. Trek hier rustig een dagje voor uit, want de stad heeft de gasten veel te bieden. Leuke bezienswaardigheden, vele winkeltjes, gezellige bars en heerlijke restaurants waar de echte Turkse gerechten kunnen worden geproefd. Mochten de gasten graag wat meer van het land willen zien, dan kunnen zij een excursie boeken in het hotel. Turkije is een prachtig land met vele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Een bezoek aan een echt Turks badhuis, mag ook eigenlijk niet ontbreken tijdens de vakantie.

 

Het Ali Bey Resort is een ruim opgezet hotel met maar liefst 430 hotelkamers. In totaal bestaat dit hotel uit 12 verschillende gebouwen, die allemaal zijn gebouwd in de Ottomaanse stijl. Dit zorgt voor een erg gemoedelijke en romantische sfeer. De gebouwen bestaan allemaal uit drie verdiepingen, waardoor het een stuk rustiger overkomt. Het Ali Bey Resort biedt de gasten een aantal verschillende verblijftypes aan. Standaard zijn er natuurlijk de eenpersoons- en de tweepersoonskamers. Daarnaast biedt het hotel ook suites, familiesuites en duplexfamiliesuites aan. De kamers die worden aangeboden zijn ruim opgezet en voorzien van luxe faciliteiten. Zo is er op elke kamer een apart zitje, zijn de badkamers voorzien van een jacuzzi en er hangen standaard luxe badjassen en badslippers. Daarnaast zijn de kamers natuurlijk voorzien van de standaard voorzieningen zoals een televisie, een minibar en airconditioning. De suites zijn nog wat ruimer opgezet. Zo zijn de familiesuites voorzien van een extra slaapkamer en deze hebben zelfs een extra badkamer. De duplexfamiliesuites zijn hetzelfde ingedeeld als de familiesuites, alleen deze hebben een extra verdieping. Hier vinden de gasten de extra slaapkamer en badkamer.
Het hotel vindt het erg belangrijk dat haar gasten zich goed vermaken. Zodoende beschikt het hotel over een discotheek, zijn er drie verschillende zwembaden en er is zelfs een heel aquapark. Het hotel heeft een eigen wellness centrum waar de gasten gebruik van kunnen maken. Hier kunnen ze heerlijke massages en schoonheidsbehandelingen ondergaan. Niets is hier te veel.

Verzorging

In dit vijfsterrenhotel verblijven de gasten natuurlijk op basis van all inclusive. Er is een buffetrestaurant, waar de gasten het ontbijt, de lunch en het diner kunnen nuttigen. Daarnaast zijn er twee a la carte restaurants, een visrestaurant en een echt Turks restaurant. Willen de gasten gebruik maken van deze a la carte restaurants, dan moet er van te voren worden gereserveerd en er zal een kleine vergoeding worden gevraagd. Het hotel vindt het erg belangrijk dat er tijdens het diner gepaste kleding wordt gedragen. Hier moet van te voren dus wel rekening mee worden gehouden. Elke zaterdag organiseert het hotel een speciale gala-avond. Op het strand is er ook nog een restaurant, hier kunnen de gasten heel romantisch dineren. De gehele dag door kunnen de gasten gebruik maken van alle dranken die in het hotel worden geschonken. Non-alcoholisch en alcoholisch. De gasten kunnen de gehele dag door ook gebruik maken van roomservice en er kunnen 24 uur per dag snacks en ijsjes worden verkregen. Voor een gezellig drankje, kunnen de gasten terecht in één van de vijf bars.