Turkije Allinclusive Vakantie

De Mooiste plekken van Turkije

Deel artikel

Gedurende het jaar is er altijd wat te doen in het zonnige Turkije. Hier kunnen vakantiegangers prachtige plekken bezoeken, die zorgen voor rust en genot. Eén van deze plekken zijn de “Zwarte-Zeekust” en “Pamukkale”. Het is erg leuk en handig om te weten wat voor een plekken het zijn, voor een onvergetelijke vakantie!

De onontdekte Zwarte Zeekust van Turkije

Een prachtig, maar nog steeds onbekend gedeelte in Turkije is de Zwarte Zeekust. Het is een lang uitgestrekt gebied, waar veel natuur en prachtige steden te zien zijn. Bijzonder aan de steden, is dat ze historisch gezien anders zijn dan de rest van Turkije. Dat heeft vooral te maken met de bevolkingsgroepen die er in het verleden hebben gezeten. Om uiteindelijk in het land terecht te komen, dient er een visum voor Turkije aangeschaft te worden.

De belangrijkste stad van het Zwarte-Zeekust gebied in Turkije is Trabzon. Dat is vooral gebaseerd op de historie en de inkomsten die de stad en het gebied eromheen in zijn bezit heeft. Eén van de mooiste gebouwen van het gebied is het “Sümelaklooster”. Het is een klooster dat tegen een rotswand staat op een hoogte van circa 1200 meter. Vakantiegangers kunnen daar terecht komen door de trappen die naar het gebouw leiden. Eenmaal aan de top is er een prachtig uitzicht te zien over de prachtige bergen en zijn natuur. Niet alleen het uitzicht is mooi, maar ook de historische architectuur van de oude Turkse bevolking. Bijzonder hieraan zijn dat er vele muurschilderingen zijn aangebracht op de muren, die afkomstig zijn uit het jaartal 386 na Christus.

Het bijzondere Pamukkale

Pamukkale is een stad in Turkije, dat zich bijzonder maakt door zijn natuurfenomeen. Hier bevinden zich vele hotsprings en kalksteenterrassen, waar er optimaal ontspannen en genoten kan worden.  Hotsprings zijn hete bronnen/baden, die ontstaan zijn door de natuur. Het bijzondere hieraan is dat een hotspring tot wel 35° verwarmd kan worden en dat allemaal dankzij verwarmd water uit de aardkorst. Daarnaast zorgt het kalkhoudende water voor de vele kalksteenterrassen. Het resultaat van de vele hotsprings en kalksteenterrassen, is dat het gebied lijkt het op een bevroren waterval.

Om hier een bezoekje aan te kunnen nemen, is er een mogelijkheid om een excursie te nemen aan het prachtige gebied. Hier kunnen vakantiegangers opgehaald worden vanaf een verblijf in het beroemde Bodrum en gaan vervolgens naar het gebied toe. Als eerst gaat de tocht langs de beroemde Grieks-Romeinse nederzetting en als eindbestemming Pamukkale.

Galata Turkije

Gerelateerd nieuws

Bezienswaardigheden

Toeristische bezienswaardigheden in Turkije

Turkije biedt een rijkdom aan verschillende soorten bestemmingen voor reizigers. Met zo veel schitterende bestemmingen is het aantal toeristische attracties in Turkije overweldigend. Wij hebben