Turkije Allinclusive Vakantie

Zomervakantie vieren

Deel artikel

Het is bijna zomervakantie, veel mensen willen er even tussenuit om te genieten van de zomervakantie en als het even mogelijk is zomervakantie vieren in een ander land. Een groot deel van de Nederlanders zijn afhankelijk van de schoolvakanties door bijvoorbeeld studie, werk of kinderen. Daarom zijn vakanties in het hoogseizoen vaak veel duurder omdat mensen ‘toch wel het geld uitgeven’. We gaan op vakantie om te genieten, dan komt het vaak voor dat er minder op de uitgaves wordt gelet. Als je goed zoekt is het wel mogelijk om een goedkopere vakantie te boeken bij diverse aanbieders, hierdoor kun je goedkoop genieten van een vakantie in het hoogseizoen. Het hoogseizoen is de periode dat de meerderheid van de mensen op vakantie gaan, dit is meestal van 1 juli tot 31 augustus. In deze periode kennen we ook Zwarte zaterdagen, dit zijn de momenten dat er lange files op de wegen zijn die van en naar de zon gaan.

Turkije als vakantiebestemming

Heb je dit jaar plannen om naar Turkije te gaan? Bekijk dan alle mogelijkheden op www.vakantiejager.nl. Turkije heeft een divers aanbod op het gebied van recreatie. Een van de populairste activiteiten in Turkije is het ballonvaren, daarnaast is het golfen in Turkije wereldberoemd. Turkije is namelijk door de Global Golf Tourism Organisation uitgeroepen tot ’s werelds beste golfbestemmingen van Europa en Azië. In Turkije is het ook goed mogelijk om diverse watersporten uit te oefen, Turkije is namelijk omgeven door 4 zeeën waardoor er genoeg te doen is. Blijf je liever meer op het land dan is een mountainbike tocht een echte aanrader, een mountainbike tocht in Cappadocië is voor iedereen een onvergetelijk avontuur. Wandelen in Turkije is dé mogelijkheid om de mooiste plekjes van Turkije te bekijken. Er zijn in Turkije meerdere wandelroutes uitgestippeld voor toeristen om die mooie plekjes te bewonderen maar ook om een kijkje te nemen in het leven van de lokale bevolking.

Handige informatie over Turkije

Met een kustlijn van meer dan 6.500 km² en minimaal 300 dagen in het jaar zon is Turkije dé zonbestemming voor vele mensen. Witte stranden en grote rotsen wisselen elkaar af met kleine vissersdorpjes en levendige badplaatsen. In Turkije ben je verzekerd van lekker eten en adembenemende bezienswaardigheden in dit veelzijdige vakantieland. Voor een vakantie in Turkije heb een visum nodig, deze is 6 maanden (minimaal150 dagen) geldig en meerdere keren te gebruiken. Het visum is dus te gebruiken voor je zomervakantie en herfstvakantie. Het visum is sinds 2014 niet meer aan te schaffen op de luchthaven waardoor je verplicht bent om het voor vertrek geregeld te hebben. Bij een vakantie naar Turkije mag een hamam bezoek zeker niet ontbreken, dit is een echte aanrader tijdens een trip naar Istanbul. In de hamam zijn er gescheiden ruimtes voor mannen en vrouwen, een bezoek aan de hamam is goed voor je poriën en voor je geest. Betalen in Turkije kan in de toeristische gebieden met euro’s, daarnaast is het in toeristische gebieden mogelijk om geld te pinnen in geldautomaten. Op veel plaatsen vind je kleine winkels waar je geld kunt pinnen, dit is extreem duur om hier geld op te nemen en vaak is het niet duidelijk wat het precies kost.

Gerelateerd nieuws

Bezienswaardigheden

Toeristische bezienswaardigheden in Turkije

Turkije biedt een rijkdom aan verschillende soorten bestemmingen voor reizigers. Met zo veel schitterende bestemmingen is het aantal toeristische attracties in Turkije overweldigend. Wij hebben