Turkije Allinclusive Vakantie

All Inclusive naar Turkije: Antalya, wat is er allemaal te doen?

Deel artikel

Zeg je Antalya, dan zeg je een zonnige en cultuurrijke All Inclusive vakantie naar Turkije. Dit betekent languit relaxen op de stranden van de Turkse Rivièra en smullen van de lekkerste baklava. Mmm … Of ga op avontuur door het Taurusgebergte en ga zelfs terug in de tijd bij Romeinse overblijfselen. Een All Inclusive Turkije is onbezorgd, luxe en betaalbaar. Maar vooral: inspirerend. Benieuwd wat Antalya allemaal voor je in petto heeft? Stap dan aan boord met TUI richting Antalya.

1.      Laat je compleet in de watten leggen

“Dames en heren, welkom in Antalya. Bedankt voor het vliegen met ons en een veilige reis verder”, klinkt het in je oren. Je All Inclusive Turkije gaat nu echt beginnen. Bij aankomst in Antalya check je in bij je luxe hotel. Hier kijk je je ogen al uit. Is het een familievakantie? Geen probleem. In Antalya zorgen ze er voor dat zelfs de allerkleinsten op hun wenken bediend worden. In de ochtend smul je samen van een uitgebreid ontbijtbuffet en in de middag gaat het feest gewoon verder. “Mag ik nog een ijsje?”, vraagt een van je kinderen. Maar natuurlijk … je verblijft op basis van All Inclusive. In de avond schuif je aan bij een van de restaurants voor een romantisch diner bij kaarslicht.

2.      Urenlang relaxen op het strand

Tijdens je vakantie naar Turkije breng je ook heel wat uren op het strand door. Lara Beach staat natuurlijk ook op je lijstje. Het strand is 7 kilometer lang, dus genoeg plek om je handdoek hier uit te rollen. De meeste hotels liggen direct aan het strand. Hoe fijn is dat? Je wandelt na het ontbijtbuffet zó door het strand. Iets verder weg vind je Konyaalti beach. Hier dobber je heerlijk in zee met de mooiste bergen als achtergronddecor.

3.      Dwaal door de straten van de oude stad Kaleici

Wissel een stranddag eens af met een dag vol cultuur snuiven. In de oude stad van Antalya − oftwel Kaleici – voel je de knusse sfeer. In ieder smal straatje vind je de mooiste potentiële souvenirs. Potentieel? Ja. Eigenlijk wil je alles wel meenemen terug in je koffer: van de kleurrijkste wandkleden tot aan het mooiste aardewerk. Maar ja … niet alles zal passen in je koffer. Terwijl je bij een van de terrassen neerploft voor een Turks kopje koffie heb je hier alle tijd om over na te denken. Onderweg kom je het Karaalioğlu Park tegen. Je kinderen rennen voor je uit en er wordt een speelkwartier ingelast. Daarna bezoek je de Hildirlik-toren en maak je een selfie. Aan het einde van je dag geniet je van een prachtige zonsondergang bij de oude Romeinse haven van Antalya. “Gaan we met de boot?”, vraagt een van je kinderen. Dat brengt je op ideeën …

4.      Ga op avontuur door het Taurusgebergte

Ook natuurliefhebbers en hikers doen er goed aan om een All Inclusive Turkije te boeken. Antalya ligt aan de voet van het Taurusgebergte. Hier gaat je hart – letterlijk en figuurlijk – sneller van kloppen … Trek je wandelschoenen aan en maak je klaar voor een avontuur in de natuur. Het gebergte heeft ontelbare uitzichtpunten, dus vergeet ook niet je camera mee te brengen. Onderweg kom je langs onontdekte bossen en zoek je verkoeling bij de mooiste watervallen. 

5.      Ga ver terug in de tijd: bezoek het Aspendos theater

Maak een uitstapje naar Aspendos. Waarom? Hier wandel je namelijk door een eeuwenoud – en een van de best bewaarde – Romeinse theaters. Er kunnen ongeveer 12.000 mensen in. Terwijl je plaatsneemt op de stenen banken, beeld je je het al helemaal in. Naar welke theatervoorstellingen zouden ze vroeger allemaal hebben gekeken? Vandaag was een indrukwekkende dag. Eenmaal terug in je luxe All Inclusive hotel ga je weer helemaal in de relaxmodus. Je schuift weer aan bij een van de restaurants en smullen maar. Wordt het kebab, pide of börek?

Gerelateerd nieuws

Bezienswaardigheden

Toeristische bezienswaardigheden in Turkije

Turkije biedt een rijkdom aan verschillende soorten bestemmingen voor reizigers. Met zo veel schitterende bestemmingen is het aantal toeristische attracties in Turkije overweldigend. Wij hebben