Turkije Allinclusive Vakantie

Zonder zorgen zonnen aan de Turkse Rivièra

Deel artikel

In de zomervakantie blijft Turkije een aangenaam vakantieland bij de Nederlanders. Zelfs al het wat onrustig is in het land zoeken we het toch op in de zomervakantie. We gaan naar bekende badplaatsen zoals Marmaris, Alanya, Antalya, Bodrum, Kusadasi, Side of een andere badplaats. Vooral onder de vakantiegangers wordt de term Turkse Riviera gebruikt, de Turkse mensen zelf gebruiken deze term bijna niet. De Turkse Riviera is voornamelijk een deel van de zuidkust van Turkije en het ligt aan de Middellandse Zee. Je vindt hier dus een mediterraan klimaat met hete zomers, daarom gaan we er ook op vakantie. In de warme zomermaanden kan de temperatuur wel oplopen tot 40 graden Celsius. Je kunt hier ook goed overwinteren, de winters zijn hier zacht en de temperatuur zal nooit het vriespunt bereiken. Aan de Turkse Riviera vind je veel stranden en leuke kraampjes, je kunt je hier zeker een hele dag vermaken.

Vergeet je thuis je apparaten niet uit te zetten?

Je bent een week of twee, misschien drie, niet in huis als je op vakantie bent. Het is dan zonde om wel voor gas en energie te moeten betalen. Want waarom zou je voor iets betalen als je er geen gebruik van maakt? Er zijn twee soorten energie, namelijk groen en grijs. Groene energie is goed voor het milieu en wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Grijze stroom kun je onderverdelen in ook twee groepen. Grijze stroom kan voorkomen uit energiebronnen als gas en steenkool, wanneer hier elektriciteit van wordt gemaakt ontstaan er broeikasgassen die slecht zijn voor het milieu. Er is ook kernenergie, hier ontstaat schadelijk afval wanneer er energie van wordt gemaakt. Wil je groene energie vergelijken en weten wat voor jouw huishouden het beste is? Bekijk dan verschillende vergelijkingssites of ga eens praten met een adviseur. Een adviseur denkt vaak in jouw voordeel mee en kan alle vragen die jij hebt beantwoorden. Samen komen jullie er vast wel uit.

Overstappen van energieleverancier in de zomervakantie

Ben je niet tevreden over de energieleverancier die je hebt? Of betaal je al een tijdje je energierekening niet meer en dreigt er een afsluiting van gas en licht? Twijfel dan niet en vraag een spoedaanvraag energie aan. Doe dit voordat je op vakantie gaat, je moet immers nog wat zaken regelen en je moet bereikbaar blijven voor je oude en nieuwe energieleverancier. Dat je dreigt afgesloten te worden, mag de vakantiepret natuurlijk niet verpesten. Wanneer je zeker weet dat thuis alles goed geregeld is, ga je met een gerust hart op vakantie en kun je optimaal genieten. Je kunt mooie stedentripjes gaan maken, bijzondere monumenten gaan bezoeken, cocktails drinken op een terrasje of lekker gaan zonnen aan het strand en met een mooi kleurtje thuiskomen. Wanneer je in Turkije op vakantie bent, merk je dat het hier vroeg donker is. Dat komt omdat Turkije dichtbij de evenaar ligt. Dat het in Turkije vroeg donker is, maakt natuurlijk niet uit. Je kunt lekker op een terrasje blijven zitten want de warmte blijft wel hangen.

Gerelateerd nieuws

Bezienswaardigheden

Toeristische bezienswaardigheden in Turkije

Turkije biedt een rijkdom aan verschillende soorten bestemmingen voor reizigers. Met zo veel schitterende bestemmingen is het aantal toeristische attracties in Turkije overweldigend. Wij hebben

Turkije

Turkse leefstijl en weetjes

Turkije ligt in Zuidwest-Azië en het Zuidoosten van Europa met als hoofdstuk Ankara. 97% van Turkije ligt in Azië. De delen wat in Azië en