Turkije Allinclusive Vakantie

Toeristische bezienswaardigheden in Turkije

Deel artikel

Turkije biedt een rijkdom aan verschillende soorten bestemmingen voor reizigers. Met zo veel schitterende bestemmingen is het aantal toeristische attracties in Turkije overweldigend. Wij hebben voor jou de mooiste bezienswaardigheden in en rondom de diverse badplaatsen op een rijtje gezet. Voor een onvergetelijke vakantie naar Turkije zijn de onderstaande bezienswaardigheden een must see.

Aspendos

Aspendos heeft een van de best bewaarde oude theaters uit de oudheid. Het theater van Aspendos werd gebouwd in het jaar 155 tijdens het bewind van de Romeinse keizer Marcus Aurelius. Het theater bied plaats aan 15.000 tot 20.000 toeschouwers. Omdat het theater later werd gebruikt als een pension, is het voortdurend gerepareerd en onderhouden. Zo heeft het Aspendos theater kunnen overleven door de jaren heen en heeft het bijna al zijn oorspronkelijke eigenschappen nog. Aspendos is een antieke Grieks-Romeinse stad in de provincie Antalya en het ligt tussen Antalya en Side in.

Pamukkale

Pamukkale, ”kasteel van katoen” in het Turks, is een onwerkelijk landschap in het westen van Turkije, beroemd om zijn witte terrassen. De terrassen zijn tot stand gekomen doordat sterk kalkhoudend water naar beneden van de helling loopt. Uit de warmwaterbronnen stroomt water van 35 graden Celsius, met een zeer hoog gehalte aan mineralen. De oude Griekse stad Hierapolis werd op de top van de helling gebouwd en je vind nog steeds de ruïnes van de baden, tempels en andere Griekse monumenten hier. Pamukkale is een natuurfenomeen en ligt ten noorden van Denizli.

Petrusburcht

Gelegen in het centrum van Bodrum in het zuidwesten van Turkije, is de Petrusburcht gebouwd door de kruisvaarders in de 15e eeuw. Het is een van ’s werelds best bewaarde monumenten uit de middeleeuwen. Het kasteel doet nu dienst uit als een museum, met de focus op het Museum van Onderwater Archeologie. In het museum wordt het glaswrak de Uluburun onder andere tentoongesteld, een archeologische vondst uit de bronstijd. De Petrusburcht kijkt uit op de moderne jachthaven van Bodrum, tijdens je vakantie in Bodrum of de direct omgeving is een bezoek aan de Petrusburcht een must do.

Ölüdeniz

Ölüdeniz is een klein dorpje gelegen aan de zuidwest kust van de Egeïsche Zee, behorend bij de Lycische Kust. Het wonder mooie dorpje heeft een afgelegen, zanderige baai op een blauwe lagune. Het strand van Ölüdeniz is beroemd om zijn water schaduwen en het is één van de meest gefotografeerde stranden van de Middellandse Zee. Ölüdeniz is ook één van de beste plaatsen in de wereld om te paragliden vanwege het unieke panoramische uitzicht.

Turkije heeft veel meer bezienswaardigheden zo is de populaire badplaats Side een waar openlucht museum en is er in het achterland van de verschillende badplaatsen een indrukwekkende natuur gelegen. Bij Manavgat vind je bijvoorbeeld fantastische watervallen en het grootste stuwmeer van Turkije, The Green Canyon.

Gerelateerd nieuws

Turkije

Turkse leefstijl en weetjes

Turkije ligt in Zuidwest-Azië en het Zuidoosten van Europa met als hoofdstuk Ankara. 97% van Turkije ligt in Azië. De delen wat in Azië en