Turkije Allinclusive Vakantie

Turkse leefstijl en weetjes

Deel artikel

Turkije ligt in Zuidwest-Azië en het Zuidoosten van Europa met als hoofdstuk Ankara. 97% van Turkije ligt in Azië. De delen wat in Azië en Europa liggen worden van elkaar gescheiden door de Dardanellen, de Bosporus en de Zee van Marmara. Deze delen verbinden dan weer de Middellandse Zee met de Zwarte zee. Over het algemeen heeft Turkije een jonge bevolking namelijk bijna 26% van de inwoners behoren tussen de 0 tot 15-jarigen. Turks is de enige officiële taal die gesproken wordt in Turkije, daarnaast worden nog vele andere talen gesproken in de regio’s waar Turkije grenst aan andere landen. In Turkije wordt eten gezien als een sociaal belang, het vormt dan ook een belangrijk deel van de Turkse cultuur. Vaak heeft elk deel van Turkije haar eigen keuken, desondanks maakt yoghurt nog steeds een belangrijk deel uit van de Turkse keuken. De Turkse keuken maakt veel gebruik van kruiden, noten, fruit en groenten. Het is gebruikelijk dat een Turkse maaltijd een combinatie is van diverse gerechten als soep, rijstschotels en brood.

 

Feesten in Turkije

Voor feesten en festivals is Turkije een goed land om naar toe te gaan. De feesten kun je onder verdelen in nationale feesten, lokale feesten en religieuze feesten. Er zijn feesten die elk jaar op dezelfde dag plaats vinden, andere feesten zijn weer gerelateerd aan de maankalender en veranderen hierdoor van datum. Sinds 1935 werd de nationale rustdag de zondag, vroeger was dit vanwege traditionele islamitische redenen de vrijdag. Een van de bekende religieuze feestdagen is het Suikerfeest, deze wordt gevierd aan het eind van de ramadan en duurt maar liefst 3 dagen lang. Bij dit feest staat het eten centraal op de eerste dag en dan vooral het eten van zoetigheid. In 2017 begint het Suikerfeest op zondag 25 juni 2017 en duurt maar liefst 3 dagen, het begint allemaal met een speciaal gebed in de ochtend van het Suikerfeest. Hierbij gaat dan ook iedereen mee naar de moskee, sommige vrouwen kunnen thuisblijven door de drukte in de moskee en de voorbereidingen die moeten gebeuren voor het Suikerfeest. Voor het gebed begint wordt er per persoon een bedrag van ongeveer €5 ingezameld, dit is als bijdrage voor één maaltijd na de ochtenddienst. Naast het vele eten wat gebeurt tijdens het Suikerfeest geven mensen elkaar veel cadeautjes. Mannen trekken een mooi pak aan en vrouwen versieren hun lichaam met Henna.

 

Fly drive naar Turkije

Plannen om naar Turkije te gaan? Bekijk dan nu de mogelijkheden om naar Turkije te komen en wat de mogelijkheden zijn om Turkije te gaan zien op eigen gelegenheid. Het is nu mogelijk om een auto te huren in Turkije om zelf alle bezienswaardigheden te bekijken, of te wel Fly drive naar Turkije. Dit betekend dat je gaat vliegen naar Turkije en vanaf daar zelf kan verder reizen met je eigen auto die je gehuurd hebt. Zo kun je bijvoorbeeld vele prachtige delen van Turkije bekijken als Cappadocië en Ankara. Cappadocië is een landstreek in het zuiden van diverse Turkse regio’s, dit gebied staat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Cappadocië heeft dan ook prachtige gebieden als Nationaal Park Göreme, de rotsen van Cappadocië, grotwoningen en tufsteenkegels. Geniet zelf van de prachtige bezienswaardigheden die Cappadocië te bieden heeft en bekijk Cappadocië met de auto.

Gerelateerd nieuws

Bezienswaardigheden

Toeristische bezienswaardigheden in Turkije

Turkije biedt een rijkdom aan verschillende soorten bestemmingen voor reizigers. Met zo veel schitterende bestemmingen is het aantal toeristische attracties in Turkije overweldigend. Wij hebben