Turkije Allinclusive Vakantie

Wat maakt Turkije een geliefd vakantieland?

Deel artikel

Als je een zonvakantie gaat boeken dan denk je al gauw aan Turkije. Maar waarom is Turkije nou zo geliefd tussen de vakantiegangers in Nederland? Wij hebben een aantal tips opgezocht en hier verzameld. Want Turkije heeft: prachtige historie, cultuur, klimaat, gastvrij en veel meer! Lees de volgende punten voordat je een zonvakantie Turkije gaat boeken

Hoelang is de kustlijn van Turkije?

Turkije staat bekend om zijn prachtige stranden en luxueuze resorts. Zo heeft Turkije een lange kustlijn langs de Middellandse Zee (hier vind je prachtige 5 sterren hotels Turkije), de Egeïsche Zee en de Zwarte Zee. In totaal telt Turkije ongeveer 7.200 kilometer lang aan kustlijn. Hier zijn er talloze prachtige stranden te vinden en luxe hotels waar je kunt overnachten. Voor een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding kun je hier een All Inclusive vakantie vieren. Een zorgeloos vakantie met een aangename klimaat.

Daarnaast heeft Turkije een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. En dit zie je ook overal terug. Er zijn veel historische bezienswaardigheden te vinden. Echter te veel om op te noemen. Maar wij hebben een aantal hieronder verzameld:

Historische bezienswaardigheden Turkije

Het oude theater in Efeze: is een van de meest indrukwekkende historische bezienswaardigheden in Turkije. Het theater dateert uit de Hellenistische periode en werd later uitgebreid en gerenoveerd door de Romeinen. Het theater bood plaats aan ongeveer 25.000 toeschouwers en werd gebruikt voor theater- en muziekvoorstellingen, maar ook voor politieke bijeenkomsten en gladiatorengevechten. Efeze is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een must-see voor liefhebbers van historie en archeologie. Zo is de afstand tussen Antalya en Efeze ongeveer 470 kilometer. Ideaal voor als je een All Inclusive Antalya vakantie hebt geboekt, en even tussenuit wilt gaan tijdens je vakantie.

De Ruïnes van Troje: Een oude stad die werd bewoond sinds de bronstijd. De ruïnes van Troje bevinden zich in het noordwesten van Turkije, vlakbij de stad Canakkale en de Dardanellen. De stad werd in de loop der eeuwen meerdere malen verwoest en herbouwd, wat heeft geleid tot een complexe gelaagdheid van archeologische vondsten.

Daarnaast is Turkije vergeleken met andere landen een stuk goedkoper als het gaat om: vliegtickets, hotels, eten/drinken en alles wat je kunt doen in het land. Dit maakt het aantrekkelijk voor toeristen met een beperkt budget. Voor een paar euro kun je al heerlijk eten. Turkse keuken staat bekend om zijn heerlijke gerechten.

Wil je in de toekomst meer van zulke tips lezen? Dat is mogelijk! Want team Vakantiegoals.nl, een team van circa 4 content marketeers publiceren elke werkdag de leukste zonvakantie tips voor jong en oud.

Gerelateerd nieuws

Bezienswaardigheden

Toeristische bezienswaardigheden in Turkije

Turkije biedt een rijkdom aan verschillende soorten bestemmingen voor reizigers. Met zo veel schitterende bestemmingen is het aantal toeristische attracties in Turkije overweldigend. Wij hebben